Naslovna Srem Ukida se linija do Vrdnika: “Opet smo ODSEČENI OD SVETA”

Ukida se linija do Vrdnika: “Opet smo ODSEČENI OD SVETA”

PODELI

JGSP “Novi Sad” obaveštava korisnike usluge prevoza da se od 1. januara 2019. godine ukida linija 86 na relaciji Novi Sad-Vrdnik.

Na osnovu učestalih zahteva građana, kao i zahteva upućenih od strane predstavnika opštine Irig, linija 86 je uvedena 1. oktobra 2018. godine, s tim da je dogovoreno da se prate parametri njenog korišćenja i ekonomske isplativosti.

Posle tri meseca svakodnevnog praćenja saobraćanja linije 86, ustanovljena je veoma mala iskorišćenost kapaciteta, koja je neodrživa sa stanovišta racionalnog tržišnog poslovanja. Takođe, urađena ekonomska analiza nije potvrdila opravdanost daljeg postojanja linije do Vrdnika, pa je Nadzorni odbor preduzeća doneo odluku o njenom ukidanju.

Pitali smo građane Vrdnika za mišljenje. Dele mišljenje da je prevoz potreban, ali da je cena karte previsoka, kao i da je pogrešna linija kojom autobus saobraća do Vrdnika.

“Jako losa vest za Vrdnik kao mesto. Iako je smešno bilo gledati prazne buseve, iako je prevoz preko potreban. Retko putujem i taksijem i autobusom, ali gradskim je svako mogao da dođe u Vrdnik u određeno vreme, bez rezervisanja i razmisljanja da li će biti mesta. Gubimo mnogo kao turisticko mesto. Fali vise sloge medju mestanima i malo manje gledanje “boja” i bice super. Da se nekom peticijom smanjila cena karte, vremenom bi izgledalo bi skroz drugacije. Sada smo opet odsečeni od sveta”, objasnio je Jovan, meštanin Vrdnika.

Ipak, od 1. januara 2019. godine linija 86 na relaciji Novi Sad-Vrdnik ukida se.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here