Naslovna Srem Pećinci Ukinuta vanredna situacija u opštini Pećinci

Ukinuta vanredna situacija u opštini Pećinci

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Odlukom predsednika opštine Pećinci Siniše Đokića na teritoriji pećinačke opštine je ukinuta vanredna situacija proglašena zbog pandemije korona virusa. Vanredna situacija u opštini Pećinci je proglašena 21. novembra 2020. godine, u trenutku kada je na teritoriji opštine aktivno bilo 73 slučaja infekcije, a broj novozaraženih na dnevnom nivou je rastao iz dana u dan.

Sada su se stekli uslovi da se ta odluka stavi van snage, kaže predsednik opštine i komandant opštinskog Štaba za vanredne suituacije Siniša Đokić.

„Zahvaljujući stabilnoj epidemiološkoj situaciji u celoj opštini više nema potrebe da na snazi bude vanredna situacija. U poslednjih 30 dana na teritoriji naše opštine registrovana su ukupno 33 slučaja infekcije, a u istom periodu imali smo čak 20 dana bez ijednog novog slučaja zaraze. Istovremeno, već 7 dana zaredom imamo manje od 10 aktivnih slučajeva infekcije“ – izjavio je Đokić i poručio da ukidanjem vanredne situacije ne prestaje obaveza da se poštuju sve propisane mere zaštite od širenja infekcije.

Štab za vanredne situacije će i dalje, kako je rekao, svakodnevno pomno pratiti situaciju i biti spreman da u slučaju ponovnog povećanja broja zaraženih reaguje novim merama.

Predsednik Đokić je još jednom uputio apel svim građanima koji se do sada nisu vakcinisali da to što pre učine, kako bi se na minimum svela mogućnost novog širenja virusa u lokalnoj zajednici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here