Naslovna Srem Pećinci Uklanja se divlja deponija u Pećincima

Uklanja se divlja deponija u Pećincima

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – U Pećincima je u toku uklanjanje i sanacija velike divlje deponije kod vašarišta. Kako je rekao direktor Javnog komunalnog preduzeća „Sava“ Željko Milićević, do sada je uklonjeno 5.000 kubnih metara smeća, a prema procenama ostalo je da se ukloni još oko 1.500 do 2.000 kubnih metara.

Dosadašnje radove su sufinansirali Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine i Opština Pećinci. Sekretarijat je izdvojio 3,5 miliona dinara, dok je Opština iz budžetskih sredstava izdvojila dodatnih 2,1 miliona. Lokalna samouprava će finansirati i ostatak radova na uklanjanju ove velike deponije koja se praktično nalazi u samom naselju.

-Kako bismo sprečili neodgovorne pojedince da ponovo odlažu smeće na tek očišćenim površinama postavili smo novu ogradu i rampe na putevima prema deponiji. Nažalost, već smo ovih dana primetili nekoliko manjih gomila smeća u blizini fazanerije, što nam je jasan pokazatelj da ćemo morati još mnogo da radimo na podizanju svesti građana o značaju održavanja higijene u naselju, ali i na kaznenim merama. Usluga odnošenja smeća postoji odavno u svim naseljima pećinačke opštine i ne postoji ni jedan opravdan razlog da se smeće baca na divlje deponije – izjavio je Milićević i još jednom apelovao na građane da smeće odlažu u kante i kontejnere, jer bacanjem smeća na divlje deponije, kako je rekao, zagađuju sredinu u kojoj žive i u kojoj im deca odrastaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here