Naslovna Srem Irig Uklanjanje nelegalnih objekata na Borkovačkom jezeru

Uklanjanje nelegalnih objekata na Borkovačkom jezeru

PODELI
Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

RUMA – Opština Ruma i Opština Irig pre šest meseci su u javnost izašli sa zajedničkim projektom uređenja čitavog izletišta park šume Borkovac, samog priobalja i jezera. U toku je izrada Izmena i dopuna Plana detaljne regulacije kako bi mogao da se realizuje i zajednički projekat pešačko-biciklističke staze oko celog jezera.

Kada je reč o plaži ona se nalazi u rumskoj katastarskoj opštini i lokalna samouprava je obećala građanima da će urediti Borkovac, da će on postati ne samo najomiljenije, nego i najlepše izletište, poručila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić, koja je danas zajedno sa predsednikom Opštine Irig Tihomirom Stojakovićem i načelnikom Opštinske uprave Dušanom Ljubišićem prisustvovala i uklanjanju preostalih nelegalnih objekata na jezeru, što je jedan od uslova za formiranje nove turističke ponude.

“Imali smo na našoj teritoriji iznad jezera tridesetak nelegalno izgrađenih objekata u vidu vikendica, kamp-prikolica. Naša komunalna i građevinska inspekcija je tri puta dolazila ovde, donosila obaveštenja o nelegalnosti objekata, o tome da treba građani sami da uklone nelegalne objekte, ostavljala brojeve telefona na koje mogu da se jave da dobiju detaljna obaveštenja kako bi se uklonili objekti. Većina vlasnika je uklonila u skladu sa odlukama naše građevinske inspekcije svoje objekte, ostalo je nekih pet objekata čije je uklanjanje morala preuzeti Opština Ruma”, kazala je predsednica Ćirić.

Parcela sa koje su uklonjeni nelegalni objekti biće privedena nameni, a predsednica Ćirić je napomenula da je u toku izrada idejnog rešenja kako će izgledati sama obala odnosno plaža i parcela iznad plaže, gde se planira formiranje sportsko-rekreativnog centra, tereni za razne sportove, klupe za odmor, lepo uređena plaža kako bi građani mogli da imaju kompletno uživanje na svom omiljenom izletištu.

Kada je reč o iriškoj katastarskoj opštini ona na Borkovačkom jezeru broji 56 nelegalnih objekata, ističe predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković i dodaje da će kao i u Rumi, inpekcija izaći na teren i obavestiti vlasnike da moraju uklonite nelegalne objekte.

“Ne postoji osnov za legalizaciju tih nelegalnih objekata. Mi smo popisali objekte, identifikovali vlasnike, inspekcija će obići teren, izdati rešenja o uklanjanju objekata i apelovao bih na građane da ih sami uklone. U obaveštenju će biti naznačen rok koji im je na raspolaganju da uklone objekte. Ukoliko to ne učine, bićemo prinuđeni da mi to uradimo, baš kao što je to slučaj i u Rumi”, kazao je Stojaković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here