Naslovna Dogadjaj Ulica dobrih vibracija otvara kulturno leto u Pećincima!

Ulica dobrih vibracija otvara kulturno leto u Pećincima!

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Manifestacijom „Ulica dobrih vibracija“ na šetalištu u Pećincima, u subotu 27. jula, svečano će biti otvoreno Pećinačko kulturno leto koje i ove godine pod pokroviteljstvom opštine Pećinci realizuje pećinački Kulturni centar. Po treći put, „Ulica dobrih vibracija“ objediniće čak četiri manifestacije sa oko 800 učesnika.

Program počinje već od 15.00 časova Kotlićijadom na kojoj će svoje kulinarsko umeće pokazati ljubitelji tradicionalnog sremskog paprikaša. Od 18.00 časova preko trideset udruženja žena iz Srbije i inostranstva će na manifestaciji „Kolači naših baka“ predstaviti ručne radove i tradicionalnu hranu svoga kraja. Nagrade najuspešnijim kuvarima, kao i članicama udruženja u tri kategorije: za najlepši etno štand, za najukusniji starinski kolač i najoriginalniji ručni rad biće uručene oko 18.00 časova.

Nastavlja se gasifikacija u Pećincima

Kulturno-umetnički program, kao i do sada obeležiće preko 30 kulturno umetničkih društava iz zemlje i inostranstva, defile ulicom Slobodana Bajića Paje sve do šetališta, gde će ih članice UŽ „Sremica“ dočekati sa sremačkim krofnama, zakazan je za 18.30 minuta. Zvanično otvaranje manifestacije zakazano je za 19.00 časova kada će biti proglašeni pobednici manifestacije „Kolači naših baka“, a u 19.30 počinje tročasovni koncert narodnih igara koji organizuje DNNT „Pećinci“ kada će svoja igračka umeća pokazati oko 600 članova folklornih ansambala.

Posle predstavljanja kulturno – umetničkih društava, u 22.30 je planiran Koncert narodnih pesama pod nazivom „Bunčić i prijatelji“, a u okviru koncerta, kao član orkestra, predstaviće se mladi violinista Aleksandar Bunčić iz Pećinaca koji će polovinom avgusta predstavljati opštinu Pećinci na prvom Saboru violinista u Pranjanima.

Kotlićijada uoči slave!

U organizaciji ovogodišnje Ulice dobrih vibracija učestvuju Mesna zajednica Pećinci, Udruženja žena “Sremica”, DNNT “Pećinci” i Turistička organizacija opštine Pećinci.

Pećinačko kulturno leto kao i svake godine do sada pružiće stanovnicima pećinačke opštine brojne sadržaje tokom trajanja od 27. jula do 31. avgusta, biće održano više od 20 događaja u 9 sela naše opštine. Publika će biti u prilici da uživa u koncertima violine, trube, pop – rok muzike, etno muzike, evergrina i klasične muzike, a najmlađi će zatvoriti ovogodišnju manifestaciju defileom i koncertom dečije muzike. Pored toga, biće organizovano književno veče u Pećincima, a od 31. jula do 28. avgusta u holu pećinačkog Kulturnog centra biće izložene slike lokalnih umetnika.

30. šašinačka „Bostanijada“

Za najmlađe je organizovano „Dečije kulturno leto“ tokom kojeg će svakog petka u drugom selu biti izvedene predstava za decu i to u: Karlovčiću, Brestaču, Ogaru, Donjem Tovarniku, Obrežu i Deču.

Ovogodišnja manifestacija posebnu pažnju pridaje značajnom jubileju – 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve, te će u Pećincima, Šimanovcima i Kupinovu u saradnji sa lokalnim sveštenstvom biti organizovani koncerti duhovne muzike i pozorišna predstava o životu i delu Svetog Save. S tim u vezi, po prvi put pećinački Kulturni centar ugostiće Crkveni hor „Branislav Nušić“ iz Kosovske Mitrovice koji će imati priliku da se upozna sa kulturom i istorijom ovog kraja, pre svega u Kupinovu gde će i nastupiti.

Rokeri na rumskom Kulturnom letu!

PROGRAM OTVARANJA MANIFESTACIJE „ULICA DOBRIH VIBRACIJA“:

15.00
Kotlićijada

17.00
Kolači naših baka

18.00
Proglašenje pobednika „Kotlićijade“

18.30
Defile folklornih društava ulicom Slobodana Bajića do šetališta

19.00
Otvaranje manifestacije i proglašenje pobednika „Kolači naših baka“

19.30
Koncert narodnih igara

22.30
Koncert narodnih pesama

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here