Naslovna Deca Ulične trke po 57. put u našem gradu

Ulične trke po 57. put u našem gradu

Foto: sirmiuminfo

Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici su u okviru manifestacije „Novembarski dani”, održane tradicionalne 57. ulične trke Grada Sremska Mitrovica.

Danas je održano osamnaest trka u kojima su učestvovala deca predškolskog uzrasta, učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, kao i pripadnici vojske, policije, vatrogasci i zaposleni u Kazneno-popravnom zavodu. Poslednja trka dana u okviru programa bila je trka humanitarno rekreativna aktivnost „Trka za srećnije detinjstvo” u organizaciji crvenog krsta Sremska Mitrovica

Organizator i pokrovitelj trka je Grad Sremska Mitrovica, u organizaciju su uključileni Atletski stadion, atletski klubovi „Sirmijum” i „Srem” uključen je i Zbor atletskih sudija.

U ime lokalne samouprave, ulične trke zvanično je otvorio zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Zoran Miščević.

„Dobro je da i ove 57. po redu tradicionalne ulične trke u gradu Sremska Mitrovica polako prerastaju u tradiciju i sećanje na Milovana Lazarevića Ćazu atletičara koji je ostavio značajan trag, kako u mitrovačkoj tako i u srpskoj atletici. Ova manifestacija danas govori pre svega o dobroj organizaciji atletskog stadiona, ustanova klubova „Srem” i „Sirmijum” i sudijskoj organizaciji u Sremskoj Mitrovici, govori o deci koja će danas učestvovati koja su sigurno izabrala dobar put i njihovim trenerima i njihovim roditeljima i smatram da je od značajnijih manifestacija koju će pomoći grad,” rekao je Miščević.

Ulične trke su značajne za grad jer je to manifestacija sportsko-kulturnog karaktera u okviru „Novembarskih svečanosti”. Značajne su, dodao je Miščević, za škole i za sve učesnike jer se upravo na krosevima i uličnim trkama ova deca kasnije postaju atletičari i budući šampioni.

Darko Gavrilović direktor ustanove Atletski stadion izjavio je: „Danas učestvuje oko 200 takmičara, tradicionalno iz svih škola. Ciljna grupa i jesu deca, pa se održavaju predškolska, školska takmičenjena po kategorijama i to u18 trka. Učestvuju i rekreatvici, zaposleni na KP Domu, policija, vojska i vatrogasci. Održan je i duatlon koji planiramo da bude deo školskog programa. To je mešovita disciplina trčanje i biciklizam. Nagrade su bile u vidu majica, medalja, pehara koji idu u trajno vlasništvo i prelaznih pehara. Održana je i memorijalna trka na sećanje bivšeg atletičara Atletskog kluba „Srem” Ćazu koji je 13 do 15 puta osvajao prvo mesto na ovim uličnim trkama.”

Održno je ukupno 18 trka i dve trke u duatlonu što ukupno čini 20 mešovitih trka. Vreme, promenljivo oblačno u početku sa kišom, kasnije čak sunčano pomoglo je učesnicima da pokažu šta mogu.

IZVORsirmiuminfo
Prethodna vestLANČANI SUDAR NA NOVOM BEOGRADU Jedna osoba povređena, velike kolone vozila na auto-putu
Sledeća vestRad službi tokom državnog praznika

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here