Naslovna Srbija Unapređen sistem za merenje prosečne brzine

Unapređen sistem za merenje prosečne brzine

PODELI
Izvor: RTV (Jaroslav Pap)

Pripadnici Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova od danas su počeli sa primenom unapređenog sistema za merenje prosečne brzine koji će, pored prekršaja, detektovati i korišćenje mobilnog telefona prilikom upravljanja vozilom i nevezivanje sigurnosnog pojasa.

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan rekao je da će taj sistem doprineti propisnom i bezbednom učestvovanju u saobraćaju, smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i ublažavanju posledica ukoliko do njih dođe.

Belencan je poručio da će se procesuiranje stranih vozača vršiti po načelu hitnosti, dok će se domaći vozači procesuirati u skladu sa važećim zakonom, saopštio je MUP.

“Procesuiranje će ići u dva smera – za strane vozače vršiće se procesuiranje po načelu hitnosti, što znači da će oni biti dovođeni kod nadležnih sudija za prekršaje. Domaći vozači će se procesuirati u skladu sa važećim zakonom, što znači da će se na kućnu adresu vlasnika vozila dostavljati da se izjasni ko je upravljao vozilom na određenoj deonici puta”, rekao je Belencan, dodajući da taj sistem trenutno pokriva 50 lokacija širom Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here