Naslovna Srem Sremska Mitrovica Unapređenje eUprave u Sremskoj Mitrovici

Unapređenje eUprave u Sremskoj Mitrovici

PODELI

Grad Sremska Mitrovica, iako već pruža građanima gotovo 50 elektronskih usluga kroz sistem funkcionisanja elektronske uprave, u narednom periodu još više će unaprediti ovaj način rada, uvođenjem još nekoliko sličnih.

Od primene člana 103 Zakona o opštem upravnom postupku, koji podrazumeva da su dužni da pribave dokumenta i podatke postupcima koje građani pokrenu, Sremska Mitrovica funkcioniše na taj način kroz elektronske usluge. Godinu dana od primene među Mitrovčanima, ovaj princip rada je zaživeo.

Iako Grad pruža toliki broj elektronskih usluga, među kojima su i upis u vrtić, pribavljanje ličnih dokumenata i upis novorođenčadi, ističu da im nije cilj broj usluga, već da one budu usluge trećeg i četvrtog nivoa.

Fokus narednih meseci biće implementacija elektronskog funkcionisanja i u oblasti turizma. Svakako tu spada i unapređenje i javnog prevoza, što praktično znači da je ideja da svaki autobus bude opremljen GPRS uređajima i sistemima koji su zaživeli u većim gradovima. Nadležni kažu da će se dobre strane toga videti u narednim godinama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here