Naslovna Hronika Unapređenje stočarstva – PRIORITET

Unapređenje stočarstva – PRIORITET

PODELI
Foto: Farmia.rs

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović kazao je da su poljoprivrednici proteklih 30 godina bili u nezavidnoj situaciji, te ocenio da to mora da se promeni naglasio je ministar i to mora da se promeni.

Od 1. marta poljoprivrednicima subvencije ZA GORIVO

On je obilazeći poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Novog Bečeja rekao da želi ljudima da prenese da država u narednom periodu namerava da unapređuje stočarstvo, pošto nam je, kaže, to jedan od prioriteta za 2019. godinu.

“Takođe prioritet su i mladi poljoprivredni proizvođači. I ove godine za njih imamo grantove za početak poljoprivredne proizvodnje. Imaćemo i poseban fond za kupovinu poljoprivrednog zemljišta sa namerom da podstaknemo mlade ljude da kupuju obradivu zemlju i ostaju u selima. Na ovome trenutno radimo zajedno sa predstavnicima Vlade Srbije i za mesec dana imaćemo mnogo više informacija”, kazao je Nedimović, koji je u obilasku poljoprivrednih gazdinstava bio i sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, Vukom Radojevićem.

Danilo zbog duge zime ostao bez stočne hrane: MINISTAR NEDIMOVIĆ MU POSLAO DETELINU NA KUĆNU ADRESU

Ministar je razgovarao sa poljoprivrednicima o aktuelnim problemima sa kojima se susreću i najavio da je Ministarstvo poljoprivrede za ovu godinu izdvojilo mnogo veći budžet za pomoć poljoprivrednicima nego ikada ranije.

Radojević je rekao da je mladim poljoprivrednicima pre svega potrebna finansijska pomoć kako bi opstali i to je ono na čemu zajedno rade Pokrajinski sekretarijat i Vlada Srbije.

Budžet za poljoprivredu ove godine veći za sedam milijardi

Pomenuo je da su pokrenuti start up programi za mlade poljoprivrednike do 40 godina za započinjanje agro biznisa, te da je pokrajinska vlada preko sekretarijata za poljoprivredu izdvojila i značajne subvencije.

“Nikada više para nije bilo za registrovana poljoprivredna gazdinstva. U odnosu na zatečeno stanje 2016. godine, za gotovo 50 odsto smo povećali nivo novca namenjen za subvencionisana gazdinstva. Uveren sam, da sa ovim merama koje je najavio ministar poljoprivrede, a koje su u interesu daljeg razvoja poljoprivrede, ćemo dati dodatni podsticaj razvoju ove grane u Vojvodini”, preneo je Radojević.

Industrija mesa “Srem” ponovo je dobila potvrdu kvaliteta!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here