Naslovna Srem Upotreba kovid propusnica kontrolisana u preko 100 objekata u Sremskoj Mitrovici

Upotreba kovid propusnica kontrolisana u preko 100 objekata u Sremskoj Mitrovici


Upotreba kovid propusnica do sada je kontrolisana u preko 100 objekata na području Grada Sremska Mitrovica.

“Četiri ekipe koje sačinjavaju komunalni inspektor, komunalni milicajac i sanitarni inspektor vršili su savetodavni inspekcijski nadzor u 104 ugostiteljska objekata, među kojima su kafići, restorani i 4 svečane sale. Inspektori nisu zabeležili značajne probleme na terenu, ali je i evidentno da se većina ugostitelja odlučila na zatvaranje u 22 sata”, izjavio je Miloš Madžić, komunalni inspektor u Sremskoj Mitrovici.

Tokom vikenda nije bilo novčanog kažnjavanja u slučaju neposedovanja kovid propusnice, ali će se od večeras primenjivati kaznena politika. Zaprećenje kazne su od 5.000 dinara za fizičko lice, do 300.000 dinara za pravno lice.

Određen broj mitrovačkih ugostitelja ovog vikenda zatvorio je svoje objekte u 22 sata kada je na snagu stupila odluka o primeni kovid propusnica.

“Mi koji smo radili uz pomoć nadležnih komunalnih službi pokušali smo da pratimo naloženi protokol”, rekao je Srđan Rezić, menadžer ugostiteljskog objekta. Svaki ugostiteljski objekat od 22 sata potrebno je da ima kovid redara koji će voditi računa da se u lokalu ne nalazi lice koje ne poseduje kovid propusnicu.

Građani imaju podeljeno mišljenje. Neki podržavaju ovu odluku zbog trenutne epidemiološke situacije, dok drugi misle da uvođenje kovid propusnica nije trajno rešenje. Iz kriznog štaba podsećaju da je cilj uvođenja kovid sertifikata zaštita zdravlja svih građana, a ne novčano kažnjavanje.

Izvor: (pexels.com), ilustracija

IZVORRTV
Prethodna vestMuskarcu u Staroj Pazovi upali u kuću, pretukli ga i probali da iznude pare, pa završili iza rešetaka
Sledeća vestZaplenjena marihuana i biljke indijske konoplje u Šidu, uhapšen osumnjičeni

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here