Naslovna Srem Ruma Upoznaj Prijedor u Inđiji

Upoznaj Prijedor u Inđiji

PODELI
Foto: Eho radar/Facebook

INĐIJA – Ovog vikenda u trodnevnoj poseti opštini Inđija boraviće delegacija iz grada Prijedora, a poslednjeg dana njihovog boravka, u nedelju, stižu i najbolji učenici osnovnih škola iz Prijedora koji će se zadržati u Inđiji nedelju dana.

Kako bi na najbolji mogući način predstavili svoju turističku ponudu, Gradska uprava i Turistička organizacija grada Prijedora osmislili su veoma zanimljiv program.

U petak, 24. juna od 19.30 časova u Keltskom selu u Inđiji posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu o gradu Prijedoru, upoznaju turističku, kulturnu i gastro ponudu grada Prijedora kao i da degustiraju njihove domaće proizvode.

Sa početkom u 20.30 časova na letnjoj pozornici Keltskog sela glumci Pozorišta Prijedor odigraće predstavu „Sve o ženama“, nakon koje sledi nastup benda „Eho radar“ iz Prijedora.

U subotu, 25. juna grad Prijedor predstaviće se i na 5. Festivalu fruškogorskih vina koji se održava na platou kod Kuće Vojnovića.

Opština Inđija i Grad Prijedor u martu 2021. godine potpisali su Memorandum o saradnji kojim je ozvaničena višegodišnja saradnja. Ubrzo je potpisan i Sporazum o saradnji turističkih organizacija dva grada.

Pored jačanja političke saradnje, potpisivanje Sporazuma ima za cilj uspostavljanje i produbljivanje privrednih, sportskih i kulturnih odnosa kroz različite aktivnosti. S tim u vezi, početkom 2022. godine realizovana je i razmena učenika osnovnih škola u kojoj se grad Prijedor pokazao kao dobar domaćin. Sa ciljem da se saradnja Opštine Inđija i grada Prijedora uspešno nastavi, Opština Inđija uzvraća gostomprimstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here