Naslovna Srem Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine sa 189 miliona dinara finansira drugu fazu...

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine sa 189 miliona dinara finansira drugu fazu izgradnje sportske hale u Mačvanskoj Mitrovici

PODELI
Foto: Grad Sremska Mitrovica

SREMSKA MITROVICA – Mačvanska Mitrovica će pored nove škole uskoro dobiti i potpuno novu sportsku salu koju će koristiti učenici Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod”. Radove finansiraju Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine i Grad Sremska Mitrovica.

U Pokrajinskoj vladi u Novom Sadu  gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović potpisala je ugovor za drugu fazu radova na ovom sportskom objektu. Reč je o iznosu od 189 miliona dinara, a završetak radova je planiran za oktobar 2023. godine godine kada će učenici OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod” i svi stanovnici mačvanskog dela Grada Sremska Mitrovica dobiti moderan i multifunkcionalni sportski objekat.

„U sedištu Pokrajinske vlade u Novom Sadu potpisali smo ugovor sa Upravom za kapitalna ulaganja Vojvodine u vezi sa daljim investiranjem radova na fiskulturnoj sali OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici u iznosu od 189 miliona dinara. Radovi na fiskulturnoj sali su počeli prošle godine, ovo je sada nastavak, ova sredstva su nam neophodna kako bismo završili započete radove u planiranom roku, a to je oktobar ove godine. Benefit od ove fiskulturne sale, možemo slobodno reći sportske hale, jer prema svojim gabaritima zauzima mnogo više i čini mnogo više nego sala za nastavu fizičkog, imaju prvenstveno učenici OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod”, ali i svi stanovnici Mačvanske Mitrovice i severne Mačve”, izjavila je za Sremska Mitrovica živi gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Ova sportska hale će biti prostor za potrebe sportista i rekreativaca iz Mačvanske Mitrovice i okolnih mesta, imaće tribine i mogućnost za sve dvoranske sportove, ali i zabavno-kulturne manifestacije u ovom mestu. Radovi su počeli krajem prošle i trenutno se radi na postavljanju konstrukcije, tako da objekat polako dobija svoje konačne konture.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here