Naslovna Srem Ruma Uređenje cetra Platičeva

Uređenje cetra Platičeva

PODELI
Foto: Opština Ruma

Opština Ruma započela je novi projekat uređenja centra Platičevo, a u sklopu tih radova prošle nedelje je krenulo asfaltiranje ulice Lale Janića, uređenje parking prostora u toj, i u ulici Slavka Adamovića.

Radove je obišao predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić koji je tom prilikom napomenuo da je rumska lokalna samouprava uložila značajna sredstva u unapređenje putne infrastrukture u Platičevu.

Ruma započela rekonstrukciju Ulice Miloša Crnjanskog

– Platičevo je veliko selo koje je dosta dobro razvijeno, selo u koje mi iz godine u godinu ulažemo, samo krajem prošle godine smo uložili preko 15 miliona dinara u asfaltiranje dve ulice, postavljanje behatona u centru, a otvoren je i vrtić. Sada završavamo sa uređenjem parking prostora, kanalica za odvod vode, ivičnjaka i svi ti radovi će ovom selu dati lepši izgled. Ljudi sa kojima sam pričao su izuzetno zadovoljni i to je najvažnije. – rekao je predsednik Mančić i dodao da je vrednost ovih radova oko 3.700.000 dinara.

Foto: Opština Ruma

Jovan Salatić, predsednik Saveta MZ Platičevo kaže da su za meštane sela ovo važni radovi i da će sa njima kompletno biti renoviran centar sela.

– Ovo je nastavak započetog projekta od prošle godine kada smo kroz “Participativno budžetiranje” uređivali centar sela. Tada smo postavili behaton površine oko 1.200 kvadrata, uradili smo 400 metara ivičnjaka, da bismo sada krenuli sa asfaltiranjem. Sada imamo više parking mesta, uklonjeni su i neki objekti privremenog karaktera, pa smo dobili na funkcionalnosti i lepšem izgledu centra. – rekao je Salatić i naglasio da su svi ti radovi finansirani iz budžeta Opštine Ruma.

Foto: Opština Ruma

Za prošlogodišnje uređenje centra i ove radove rumska lokalna samouprave je izdvojila ukupno 6,7 miliona dinara.

Prvi čovek rumske opština Slađan Mančić je poručio da će lokalna samouprava nastaviti da sprovodi politiku ravnomernog ulaganja i u gradske i u seoske sredine-

– Trudimo se da zadržimo ravnomerna ulaganja i ravnomerni razvoj kako gradskih tako i seoskih mesnih sredina. Ako ne budemo imali fino uređena i razvijena sela, nećemo imati ni uređen i razvijen grad. “Živa” sela nam garantuju da i grad može da živi i da se razvija u budućnosti. – ocenio je Mančić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here