Naslovna Srem Ruma Uređenje fiskulturne sale u Grabovcima

Uređenje fiskulturne sale u Grabovcima

PODELI

Osnovnoj školi “6. udarna vojvođanska brigada” u Grabovcima privode se kraju radovi na zameni dotrajale stolarije. Radovima je obuhvaćena fiskulturna sala ove osmogodišnje škole, u kojoj nije bilo većih ulaganja još od 1971. godine kada je škola i napravljena.

Rumska lokalna samouprava uložila je ovog puta oko 1,5 miliona dinara, a šef Kabineta predsednika Opštine Ruma Vojislav Mioković napominje da je u škole u 2018. godini uloženo oko 20 miliona dinara.

“Raduje nas sve što smo uspeli da i ove godine izdvojimo značajna finansijska sredstva za ulaganje u objekte obrazovnih ustanova. Podsetiću, da smo prošle godine imali rekordna ulaganja u obrazovne ustanove od oko 22 miliona dinara, evo uspeli smo i ove godine da izdvojimo oko 20 miliona. Ako se uzmu u obzir sredstva koja su uložena u “Poletarac”, ulaganja su oko 30-32 miliona, što do sada nismo imali u našoj lokalnoj zajednici”, izjavio je Mioković i napomenuo da nije kraj ulaganjima u ovoj godini.

“Imamo u planu nova ulaganja. Pre svega mislim na Tehničku odnosno Poljoprivrednu školu gde su takođe jako loši uslovi. Ovo vreme nas je poslužilo da maksimalno izađemo u susret svima i damo saglasnost za sve zahteve škola. Do kraja godine ćemo raditi u još nekoliko škola, što toalete, što grejanje. Planiramo da sledeće godine obuhvatimo radovima i one preostale škole u kojima do sada nije bilo većih ulaganja”, rekao je Mioković.

Ulaganje u fiskulturnu salu nije značajno samo za školu, već i za celo selo smatra direktorica OŠ “6. udarna vojvođanska brigada” Sunčica Đorđević.

Skola Grabovci”Od 71. godine kako je napravljena naša škola nisu menjani prozori na sali, stolarija je bila skroz uništena. Dolazio nam je ranije fudbalski klub da trenira, ali smo se bojali zbog vibracija da će ispasti prozori, tako da se sala koristila u manjem obimu. Sada će deca moći da se bave sportom i van časova fizičkog obrazovanja. Nadamo se da će se uključiti deca i omladina iz celih Grabovaca, pa i Vitojevaca. Inače, veliku zahvalnost dugujemo Opštini Ruma koja nam je, pored zamene stolarije, pomogla i da unapredimo sistem grejanja u školi i obezbedila sredstva za obnovu pumpi”, kazala je direktorica Đorđević.

Školu u Grabovcima pohađa blizu 90 učenika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here