Naslovna Srem Ruma Uređenje izletišta Borkovac kroz tri faze!

Uređenje izletišta Borkovac kroz tri faze!

PODELI
Foto: Opština Ruma

RUMA – Nedavno je objavljena lepa vest da će izletište Borkovac, zajedno sa jezerom i plažom, dobiti potpuno novi izgled, na koji će Rumljani biti ponosni. Naime, u izradi je plan potpune rekonstrukcije Borkovca, od jezera, plaže, šetališta, sve do sadnje novog drveća.

Opština Ruma, kao jedan od prioriteta, postavlja uređenje Borkovca i okoline. Kako navodi predsednica Aleksandra Ćirić na svom Facebook nalogu, građani će biti uključeni u svaku fazu ovog fenomenalnog projekta i slobodni su da daju svoje predloge, a sve u cilju pronalaženja idealnog rešenja za sređivanje ovog prelepog odmarališta, punog potencijala.

Uređenje Borkovca će se odvijati u 3 faze.

Prva faza obuhvatiće pošumljavanje i uređenje prostora oko starog bazena, što podrazumeva sadnju 1700 sadnica. Sadnice su stručnjaci odredili kao najpogodnije za Borkovac, a starosti su između šest i osam godina. Ministarstvo zaštite životne sredine za tu namenu opredelilo je 7.5 miliona dinara, a opština 2 miliona. Sadnja kreće na jesen.

Uređenje prostora oko starog bazena podrazumeva postavljanje mobilijara, multifunkcionalnih sprava za decu, kule za penjanje, ljuljaške, tobogane, klupe, vrteške, stolove, osvetljenje i slično. Vrednost nabavke je 18 miliona dinara i biće raspisana u narednih mesec dana.

Druga faza projekta je izrada Plana detaljne regulacije u saradnji sa Opštinom Irig, kako bi se jasno definisao budući izgled jezera i priobalja i kako bi projektovanje moglo da počne. Paralelno sa drugom fazom, krenuće se sa sređivanjem šetališta i staza kroz šumu, kao i pripremom radova za šetalište uz borkovački kanal, do ulice 15. avgust.

Treća faza projekta je izbor izvodjača i počinjanje radova na uređenju samog jezera, plaže, šetališta, dečijih igrališta i trim staze oko jezera.

Ono što je sigurno, jeste da će svi građani biti iznenađeni, ali i ponosni na budući izgled najomiljenijeg izletišta! Ovo je projekat kom se svi radujemo, a doprineće boljem izgledu grada Rume.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here