Naslovna Srem Inđija Uređenje parkova i trga u Inđiji

Uređenje parkova i trga u Inđiji

PODELI

Park u centru kod Gimnazije godinama se nalazi u lošem stanju a u narednom periodu preduzeće se radovi kako bi Inđija dobila atraktivan i uređen park.

„Ono što je u razmatranju je da ćemo postaviti fontanu a ostalo je da vidimo kakav će biti oblik obzirom da ne želimo da izgubimo mnogo zelene površine koja je trenutno u parku, ali ćemo svakako jedan deo zelene površine morati da suzimo kako bi dobili ozbiljniji trg“, izjavio je za medije predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Govoreći o zelenim površinama, direktor JKP „Komunalac“ Dušan Lemaić najavio je uređenje i pošumljavanje postojećih parkova u Inđiji.

„Planiramo uređenje parka Vašarište gde ćemo posaditi sadnice i postaviti novi mobilijar. Trenutno imamo 300 sadnica bresta a u postupku smo nabavke 200 sadnica kestena. Poznato je da na potezu od Kulturnog centra ka železničkoj stanici imamo drvored kestenova koji je veoma star i ugrožava bezbednost prolaznika, te imamo ideju da na tom mestu posadimo mlade sadnice“, najavio je Lemaić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here