Naslovna Srem Inđija Uređenje plaža duž Dunava u opštini Inđija

Uređenje plaža duž Dunava u opštini Inđija

PODELI
Foto: MZ Beška

INĐIJA – Plaže na obali Dunava u opštini Inđija tokom letnje sezone privlače brojne kupače. Кako bi se stvorili uslovi za ugodan boravak na njima, Turistička organizacija opštine Inđija i opština Inđija, u saradnji sa mesnim zajednicama naselja u kojima se plaže nalaze započeli su projekat uređenja istih. 

Ove godine u planu je da se urade plaže u Čortanovcima, Beški, Кrčedinu i Starom Slankamenu. U zavisnosti od potreba i u dogovoru sa mesnom zajednicom različite su aktivnosti na uređenju plaža. Od predviđenih radova, a u skladu sa dogovorom, najpre se radi raščišćavanje i uređenje terena, potom nasipanje peska, postavljanje suncobrana od trske, klupa i stolova, kabina za presvlačenje, kanti za otpatke, mreža za odbojku i slično.

Prva plaža koja je dobila nov izgled je plaža u Beški, gde je zahvaljujući dodatnom angažovanju Mesne zajednice Beška postavljena i rasveta duž plaže. Najpre se pristupilo temeljnom čišćenju terena, uklonjeno je rastinje i trava, izvršeni su zemljani radovi, nasut je i raspoređen pesak, postavljeni su suncobrani, teren za odbojku na pesku, a postavljanje kabina za presvlačenje i kanti za otpatke očekuje se tokom ove nedelje.

Iz Turističke organizacije opštine Inđija apeluju na neplivače i plivače početnike da se ne kupaju u Dunavu, jer na plažama nisu obezbeđeni spasioci i da u vodu svaki pojedinac ulazi na sopstvenu odgovornost. Na svakoj plaži biće postavljene table upozorenja da nije obezbeđen spasilac i da se svaki pojedinac kupa na sopstvenu odgovornost. Za sve one koji ipak žele da se okupaju u ovim vrelim letnjim danima, a ne žele to da učine na plažama duž Dunava, preporuka je da se koristi gradski bazen.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here