Naslovna Srem Ruma Uređenje Putinaca!

Uređenje Putinaca!

PODELI
Foto: Opština Ruma

U centru Putinaca, ispred Hrama Arhangela Gavrila, danas se izvode radovi na uređenju parking prostora. Pripremni radovi su počeli krajem prošle sedmice, a danas je mehanizacija krenula sa asfaltiranjem parkinga površine 46H5 metara.

Radna praksa za rumske učenike u čak 64 kompanije!

Opština Ruma je u proteklim godinama uložila značajna sredstva u Putince, a ovi radovi su nastavak postojećeg projekta unapređenja seoske infrastrukture i uređenja sela, izjavio je Branko Mandić, predsednik Saveta MZ Putinci.

– Mnogo nam znači parking, prvo zbog uređenja sela, ali i zbog lepog izgleda crkve, verujemo da imamo najlepši hram u rumskoj opštini. Pre parkinga je ovde bila obična zemlja. Vernici koji su dolazili u crkvu, na krštenja, venčanja, parkirali su se na zemlju pa je bilo blata, vode, svega. – kaže Mandić i dodaje da će parking imati oko 15 mesta.

Uskoro počinje gradnja autoputa Sremska Rača – Kuzmin!

– Nadamo se da ćemo dobiti petnaestak parking mesta, jer planiramo da stavimo žardinjere sa cvećem, kako bi sprečili parkiranje kamiona. Tako će svako ko prolazi ovuda moći da vidi ovaj sveti hram, a posebno u večernjim satima, jer je jako lepo osvetljen. – napominje Mandić i ističe da je trenutno u selu u toku i zamena svih drvenih bandera i da će biti postavljeno blizu 70 betonskih bandera.

– Savez MZ je aktivan, imamo dosta kvalitetnih projekata i Opština Ruma je prepoznala našu želju da zajedno podignemo kvalitet života u selu i stoga smo veoma zahvalni predsedniku Slađanu Mančiću. Plan nam je da radimo i Kosovsku ulicu pošto je izuzetno prometna. Skidaćemo bankinu i nasipati rizlu pošto ulica ima dosta izlazaka za njive, a onda ćemo raditi projekat za asfaltiranje da bismo je rešili na duže staze. Reč je o ulici dužine oko kilometar i dvesta-trista metara. Nadamo se da ćemo to uraditi ove godine, ali i deo Železničke ulice, jer je još oko 120 metara neasfaltirano. Kada to završimo onda će sve ulice u Putincima biti asfaltirane. – poručio je Mandić.

Od asfaltiranja parkinga ispred Hrama Arhangela Gavrila koristi imaju i meštani Putinaca i crkva, ocenjuje seoski sveštenik Radomir Klincov.

Meštani Rume švercovali lažne češke lične karte

– Zahvalio bih se i mesnim vlastima i predsedniku Slađanu Mančiću na pomoći da ulepšamo ovaj deo sela oko našeg Hrama Arhangela Gavrila. Ovaj Hram se i obnavlja i doživljava svoj duhovni preporod. Mi smo sredstvima prikupljenim dobrotvornim prilozima uredili spoljašnjost hrama i unutrašnjost dvorišnog prostora, a sada nam predstoje i radovi na unutrašnjosti same crkve građene u baroknom stilu. Nema sumnje da je naš zajednički cilj da imamo selo za ponos. – tvrdi protojerej Radomir Klincov.

Opština Ruma je u proteklom periodu finansirala više značajnih projekata u Putincima, od pešačko – biciklističke staze koja spaja Putince i Žarkovac, do radova na putnoj infrastrukturi i izgradnji i sanaciji objekata obrazovnih ustanova i seoskih ambulanti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here