Naslovna Dogadjaj Uređenje putnog pojasa povećava bezbednost saobraćaja

Uređenje putnog pojasa povećava bezbednost saobraćaja

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Juče su počeli radovi na uređenju putnog pojasa na putu Ašanja – Preka kaldrma. Danas je radove obišao zamenik direktora Javnog komunalnog preduzeća „Putevi opštine Pećinci“ Milan Stepanović, koji je tom prilikom naglasio da je reč o izuzetno značajnim radovima, koji će u velikoj meri povećati bezbednost saobraćaja na ovoj deonici puta.

„Nije ovde reč samo o košenju putnog pojasa. Ovde imamo situaciju da su obe strane puta obrasle u gusto rastinje i trnjake koji više decenija nisu ozbiljnije uklanjani, tako da smo morali da angažujemo ozbiljnu mehanizaciju koja može da okrči nekoliko metara putnog pojasa sa obe strane puta. Trenutno je na ovim radovima angažovano četiri bagera i traktorska kosačica, a po uklanjanju rastinja preglednost puta će biti znatno bolja, što je posebno važno na ovoj deonici gde često imamo divljač na putu, pa će bolja preglednost dati više vremena vozačima da reaguju“ – rekao je Stepanović.

Radovi bi trebalo da budu završeni u narednih nekoliko dana, a zajedno sa Milanom Stepanovićem radove je obišao i predsednik Saveta Mesne zajednice Ašanja Dejan Đuraćis, koji je naglasio da će bolja preglednost posebno koristiti poljoprivrednicima koji će biti znatno vidljiviji prilikom uključenja sa atarskih puteva na asfaltni put, što će u velikoj meri smanjiti mogućnost da dođe do saobraćajnih nezgoda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here