Naslovna Srem Uređenje železničke stanice Sremska Mitrovica koštalo 33 miliona dinara

Uređenje železničke stanice Sremska Mitrovica koštalo 33 miliona dinara

PODELI

“Infrastruktura železnice Srbije” završila je uređenje zgrade železničke stanice Sremska Mitrovica, posao u koji je uložila oko 33 miliona dinara, saopštilo je danas to preduzeće.

Stanična zgrada je u potpunosti rekonstruisana i dobila je novi i funkcionalniji izgled.

Radovi su trajali oko četiri i po meseca i završeni su pre predviđenog roka, ističu u “Infrastrukturi železnica Srbije”.

Preduzeće je u taj posao uložila oko 33 miliona dinara, a reč je o najvećoj pojedinačnoj investicji u uređenje staničnog objekta u ovoj godini.

Precizira se da je tokom radova na objektu železničke stanice zamenjena fasadna stolarija i bravarija, a uređena je i fasada sa osvetljenjem.

Završeno je unutrašnje uređenje vestibila, svečane sale i službenih prostorija. Sanirana je krovna konstrukcija i zamenjeni su oluci.

Postavljene su elektro, gromobranske i komunikacione instalacije, saniran je vodovod i kanalizacija, hidro i termo izolacija, protivpožarna zaštita i urađeno je parterno uređenje, a postavljena je i rampa za invalidska kolica.

Železnička stanica u Sremskoj Mitrovici je prvi železnički objekat izgrađen u Srbiji nakon završetka Drugog svetskog rata.

U saopštenju se dodaje da se prilikom samog uređenja stanice vodilo računa o tome da bude zadržan osnovni stanični izgled zgrade, u nastojanju da Sremska Mitrovica dobije moderan objekat.

“Infrastruktura železnice Srbije” u 2019. godini za uređenje železničkih stanica izdvojiće oko 150 miliona dinara, a u prvoj polovini godine već su uređene železničke stanice u Negotinu, Šidu, Kusatku, Kovačevcu, Rgotini, Odžacima i Karavukovu.

Uveliko se radi, pored ostalog, u Pirotu, Lazarevcu, Mladenovcu i Vranjskoj Banji.

Na taj način nastavljen je projekat uređenja staničnih objekata širom Srbije, koji je započet lane, kada je investirano oko 100 miliona dinara.

Tako će za dve godine na srpskim prugama biti uređeno šezdesetak železničkih stanica, koliko ih, kažu u preduzeću, nije rekonstruisano godinama, pa i decenijama unazad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here