Naslovna Srem Uredno snabdevanje vodom pri visokim temperaturama u staropazovačkoj opštini

Uredno snabdevanje vodom pri visokim temperaturama u staropazovačkoj opštini

PODELI
Foto: RTV Stara Pazova

STARA PAZOVA – U danima ekstremno visokih temperatura u večernjim i noćnim satima ovih vrelih dana potrošnja vode drastično raste. To upućuje na neracionalnu potrošnju, koja dovodi do pada pritiska i poremećaja u snabdevanju vodom većeg broja potrošača.

Sistem vodosnabdevanja u staropazovačkoj opštini i danas kada su ekstremno visoke temperature je stabilan i snabdevenost vodom je dobra, a pojačana potrošnja vode dovodi do povremeno slabijeg pritiska u sistemu, potvrdili su za RTV Stara Pazova iz JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova. Navodnjavanje poljoprivrednih i zelenih površina, punjenje rezervoara, bunara i bazena, polivanje betona, terasa i dvorišta, pranje vozila predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće i za to se preporučeuje upotreba tehničke vode.

Voda iz staropazovačkog Vodovoda je strogo kontrolisana , bakteriološki i hemijski ispravna. Kontrole vode su rigorozne od strane Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica a dobijene rezultate na uvid dobijaju i Pokrajinska i Republička sanitarna inspekcija. Inače, ukupan broj vodovodnih priključaka u opštini Stara Pazova iznosi oko 26.000 a građani se trenutno snabdevaju vodom sa 65 bunara koji rade punim kapacitetom.

U planu je izgradnja još 5 novih bunara (Nova Pazova, Novi i Stari Banovci) , u narednom periodu u cilju poboljšanja vodosnabdevanja na teritoriji opštine Stara Pazova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here