Naslovna Srem Uređuje se gradska plaža u Sremskoj Mitrovici

Uređuje se gradska plaža u Sremskoj Mitrovici

PODELI
Foto: RTV

SREMSKA MITROVICA – U toku su radovi na uređenju gradske plaže u Sremskoj Mitrovici za predstojeću sezonu koja zvanično počinje 10 juna.

Trenutno se izvode radovi na pripremi podloge, na samoj obali, a deo mobilijara i klupe su već postavljeni. Grad Sremska Mitrovica za ovu namenu izdvojio je 17 miliona dinara.

Približava se još jedna kupališna sezona na reci Savi u Sremskoj Mitrovici. U toku je ravnanje i rasipanje peska na obali, kao i čišćenje i uređenje plaže od rečnih nanosa. Svake godine plaža na reci Savi ugosti veliki broj turista, ali i Mitrovčana koji su joj verni decenijama.

Svake godine Grad ulaže značajna sredstva kako bi gradska plaža bila reprezentativan primer i dobar deo turističke ponude. Ove godine grad je opredelio 17 miliona dinara za uređenje plaže a novina je i nabavka ležaljki i suncobrana sa logoom grada.

Kao i svih godina do sada, na gradskoj plaži se ne naplaćuje ulaz, te su svi dobrodošli. Uređeni deo plaže može da primi oko 5.000 kupača, a u rekreativne svrhe i ove godine na raspolaganju su tereni za fudbal, odbojku, košarku kao i privremeni i stalni ugostiteljski objekti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here