Naslovna Srem Ruma Uređuje se jedna od najvažnijih zgrada u Dobrincima

Uređuje se jedna od najvažnijih zgrada u Dobrincima

PODELI

U Dobrincima je danas počelo uređenje jedne od najvažnijih zgrada u centru sela, u kojoj se nalaze prostorije Mesne zajednice, Mesna kancelarija, vrtić i prostorije seoskog fudbalskog kluba.

Predsednik MZ Dobrinci Mirko Čestić kaže da je zgrada bila u lošem stanju, te da je Opština Ruma za sanaciju objekta izdvojila nešto preko milion dinara.

“Danas su u našem selu počeli izuzetno bitni radovi za sve meštane Dobrinaca, jer se u zgradi nalazi vrtić, u njoj održava i predškolska nastava, a tu su naravno i Mesna zajednica i opštinska Kancelarija. Sredstva će biti utrošena u rekonstukciju fasade, nove oluke i popravke vetar lajsni na objektu pored, koji takođe, koristi MZ za sastanke”, rekao je Čestić.

Vrtić u Dobrincima pohađa oko tridesetoro dece, a predškolsku nastavu oko 15 budućih školaraca.

obnova”Važno je da se zgrada sredi i da ne prokišnjava, jer u njoj boravi dosta dece. Opština Ruma ove radove finansira u iznosu od 1.060.000 dinara i ako vreme dozvoli biće završeni za desetak dana”, kaže Čestić i dodaje da Mesna zajednica u saradnji sa Opštinom Ruma rešava infrastrukturne probleme u Dobrincima.

“Preko puta ove zgrade je Dom kulture koji je još u lošijem stanju i za njega je potrebno izdvojiti značajno veća sredstva. Godinama nije održavan i dosta je oronuo. I to će biti jedan od problema na čijem ćemo rešavanju raditi u narednom periodu”, rekao je Čestić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here