Naslovna Srem Pećinci Uređuju se parkirališta u Pećincima

Uređuju se parkirališta u Pećincima

PODELI

Opštinsko veće opštine Pećinci je na današnjoj sednici donelo odluku o određivanju posebnih parkirališta na teritoriji opštine Pećinci, kojom se reguliše uređenje i održavanje javnih parkirališta u Pećincima, gde je u poslednjih nekoliko godina sve vidljivija potreba za uvođenjem reda u ovu oblast, posebno u radno vreme Opštinske uprave i javnih institucija i ustanova, kada je potreba za parking prostorom najizraženija.

Kako je obrazložila načelnica Opštinske uprave opštine Pećinci Dragana Krstić, današnja odluka je doneta na osnovu prve opštinske odluke o javnim parkiralištima iz 2018. godine. Od tada je parking prostor u Pećincima značajno proširen, a novom odlukom posebna parkirališta su određena samo u užem centru Pećinaca.

„Ovom odlukom su obuhvaćena parkirališta u ulicama Slobodana Bajića, Jove Neguševića, Braće Vidaković i parking prostor pored i iza zgrade Opštine Pećinci sa ukupno 220 parking mesta. U narednom periodu ova parkirališta će biti uređena i obeležena, nakon čega će biti uvedena naplata parkiranja“ – objasnila je Krstić i navela da je već godinama opština Pećinci jedina sremska opština u kojoj se ne naplaćuje naknada za korišćenje javnih parkirališta.

Većnici su doneli i odluku da se iz opštinskog budžeta izdvoji 1,5 miliona dinara za završetak radova na obnovi zvonika na pravoslavnom hramu u Deču.

„Za ovu namenu pećinačka lokalna samouprava je tokom prethodne godine izdvojila dva miliona dinara, a sa dodatnih milion i po dinara zvonik na hramu u Deču biće u potpunosti obnovljen. Opština svake godine izdvaja sredstva za obnovu hramova na svojoj teritoriji. Ove godine je iz opštinskog budžeta za verske zajednice opredeljeno 11 miliona dinara, od kojih je, na preporuku episkopa sremskog Vasilija, za obnovu hrama Svetog Duha u Kupinovu opredeljeno 5 miliona dinara, koliko je pećinačka lokalna samouprava za ovu veliku obnovu izdvojila i prošle godine“ – rekao je zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here