Naslovna Srem Pećinci Uručene nagrade dobrovoljnim davaocima krvi u Pećincima

Uručene nagrade dobrovoljnim davaocima krvi u Pećincima

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, 14. juna, Crveni krst Pećinci uručio je nagrade davaocima sa teritorije pećinačke opštine.

Svečanost dodele nagrada održana je u sali Skupštine opštine Pećinci, a nagrade je uručio zamenik predsednika opštine Zoran Vojkić, koji se zahvalio davaocima na humanosti koju pokazuju, a pećinačkom Crvenom krstu na predanosti sa kojom organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi. On je istakao da su u opštini Pećinci čak i tokom pandemije organizovane brojne uspešne akcije DDK.

Sekretar Crvenog krsta Pećinci Gordana Konjević je izrazila zahvalnost dobrovoljnim davaocima krvi i volonterima Crvenog krsta koji redovno učestvuju u organizaciji akcija DDK, kao i Opštini Pećinci i pećinačkom Kulturnom centru na podršci u realizaciji akcija.

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi je dobra prilika da svim dobrovoljnim davaocima odamo počast za velika humana dela koja čine, jer oni svojom krvlju spasavaju ljudske živote – rekla je Konjević.

Jedan od nagrađenih, Željko Vuković iz Pećinaca, koji je ove godine krv dao dvadeseti put, rekao nam je da su dobrovljni davaoci skromni ljudi koji ne traže zahvalnost.

Ipak, lepo je što neko misli na nas, a možda ćemo na ovaj način podstaći još nekoga da postane dobrovoljni davalac – rekao je Vuković, čiji je sin Ivan krenuo očevim stopama i postao dobrovoljni davalac čim je napunio 18 godina.

Ovogodišnji dobitnici priznanja su: Katarina Ristić za 54 davanja krvi; Željko Vuković za 20 davanja; Duško Ivanić i Nenad Bajalović za po 10 davanja; Živka Mihić, Marko Bogičević, Slobodan Vidaković, Dalibor Lupšić, Đorđe Volčevski, Zorica Jakovljević i Gordana Ranković za po 5 davanja i Nataša Gojić, Milorad Đokić, Filip Čojčić, Branislava Trifunović, Ivana Dragojević, Mirjana Ranković, Žikica Smiljanić, Katarina Grozdanić, Ivan Vuković, Nebojša Mrkonja i Siniša Belotić za prvo dobrovoljno davanje krvi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here