Naslovna IT Uskoro aplikacija RFZO

Uskoro aplikacija RFZO

PODELI
Foto: Pexels/Sasha Kim

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) najavio je juče da će uskoro biti dostpuna aplikacija mRFZO za pametne telefone i tablete, koja će svima omogućiti brz i jednostavan uvid u podatke iz matične evidencije.

Kako se navodi, sada će biti moguće da bez odlaska na šalter osigurana lica dođu do podataka o podnetim prijavama na obavezno socijalno osiguranje, overi zdravstvene kartice, nadležnoj ispostavi.

Aplikacija će u nekoliko klikova pokazati pregled potvrda za oslobađanje od plaćanja participacije, stomatoloških potvrda, overe pomagala, zatim pregled bolovanja, putnih troškova, INO obrazaca i ocena lekarskih komisija, naveo je RFZO.

Za decu stariju od 15 godina roditelj kao nosilac osiguranja ima mogućnost pregleda osnovnih podataka, ali podaci o ostvarenim pravima deteta starijeg od 15 godina neće biti dostupni roditelju, jer se aplikacija razvija u skladu sa svim propisima koji se odnose na zaštitu podataka o ličnosti i prava pacijenata.

Mobilna aplikacija Republičkog fonda biće dostupna osiguranim licima jednostavnim preuzimanjem preko Google Play Store, Apple App Store i AppGallery.

Predviđena su dva načina pristupa aplikaciji – preko LBO i broja zdravstvene kartice ili preko mejla i lozinke. Od načina pristupa zavisi i set podataka za koje može da se izvrši pregled.

Pristup pomoću LBO i broja zdravstvene kartice omogućava ograničen uvid u podatke zbog zaštite podataka o ličnosti.  Pristup putem mejla i lozinke, koji podrazumeva da će nadležni u RFZO prethodno verifikati nalog, omogućava uvid u sve dostupne podatke i pristup svim funkcionalnostima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here