Naslovna Dogadjaj Uskoro drugi Sajam kulture mladih u Pećincima

Uskoro drugi Sajam kulture mladih u Pećincima

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Pećinački Kulturni centar i ove godine organizuje „Sajam kulture mladih na selu“, koji će se održati po drugi put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i opštine Pećinci. Sedmodnevna manifestacija biće realizovana početkom novembra, a tokom sedam sajamskih večeri publika će u sali Kulturnog centra uživati u dečjoj, duhovnoj, klasičnoj i pop-rok muzici, kao i pesničkim, pozorišnim i filmskim programima, dok će prateći programi biti organizovani u saradnji sa Dnevnim boravkom za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu.

Direktor Kulturnog centra Pećinci Jovan Devrnja podsetio je da je ova manifestacija pokrenuta prošle godine kada se obeležavalo četiri decenije postojanja i rada administrativnog centra kulture u našoj opštini.

„Očekujem da će ova manifestacija u našoj sredini postati tradicionalna i zahvalan sam pećinačkoj lokalnoj samoupravi i Ministarstvu kulture i informisanja što su prepoznali značaj održavanja Sajma za našu sredinu koja ima šta da pokaže. Posebnu pažnju posvećujemo deci i mladima kao najvernijoj publici i time se rukovodimo prilikom kreiranja programa“ – kaže Devrnja.

Kako nam je rekao koordinator programa Slobodan Stanković, pripreme za ovu manifestaciju su uveliko u toku.

„Ovogodišnji Sajam kulture mladih na selu zamišljen je kao kolažni program u kojem će učestvovati uspešni mladi talenti sa teritorije opštine koji svoje znanje stiču ili su stekli u umetničkim srednjim školama i akademijama ili su se oprobali u značajnim muzičkim takmičenjima i projektima u zemlji“ – rekao je Stanković.

Sajam kulture mladih na selu čiji su promoteri studenti Marija Kolak iz Šimanovaca i Jovan Čikić iz Pećinaca organizuje se u saradnji sa pećinačkom Narodnom bibliotekom i Kulturno-umetničkim društvima sa teritorije pećinačke opštine, PU „Vlada Obradović Kameni“, OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Pećinci, OŠ „Dušan Jerković Uča“ Šimanovci, OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ Kupinovo, STŠ „Milenko Verkić Neša“ Pećinci, Udruženjem mladih aktivista Pećinci, udruženjima žena sa teritorije opštine, Arhijerejskim namesništvom pećinačkim i pećinačkim Centrom za socijalni rad.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here