Naslovna Srem Inđija Uskoro faza II na objektu “Labud” inđijskog vrtića

Uskoro faza II na objektu “Labud” inđijskog vrtića

PODELI
Foto: Arhiva

INĐIJA – Prijave dece za upis u predškolsku ustanovu “Boško Buha” u Inđiji završena je 30. aprila. Podneto je 420 prijava za decu vrtićkog uzrasta i oko 480 prijava za pripremni predškolski program koji se organizuje pri osnovnim školama.

Što se tiče dece vrtićkog uzrasta, kako nam je rekla Jelena Kresoja, direktorica PU “Boško Buha”, neće sva deca biti smeštena trenutno u raspoložive kapacitete po objektima kako u Inđiji, tako i u ostalim naseljenim mestima na tertoriji opštine Inđija. Postoje liste čekanja za sva tri objekta u mestu Inđija, a najveće opterećenje je na centralnom objektu Sunce. U tom objektu je na listu čekanja stavljeno oko 100 dece, dok je u preostala dva objekta znatno manji broj.

Na narednoj sednici SO Inđija, koja bi trebala krajem maja biti održana, rebalansom će biti obezbeđena sredstva za završetak radova na objektu Neven u Omladinskoj ulici u Inđiji. Nakon završetka tih radova otvorile bi se 4 vaspitne grupe čime bi se rešile liste čekanja.

Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak, je najavio da kada se gradio novi objekat predškolske ustanove nije se moglo ni zamisliti da neće biti dovoljno mesta za upis dece. Međutim sa razvojem idustrije povećava se i broj stanovnika u opštini Inđija i to onih porodica koji su došli iz raznih delova Srbije radi posla, pa je samim tim i potreba za povećanjem kapaciteta predškolske ustanove veća.

Predsednik Gak je rekao da pored radova na objektu Neven očekuje se i  faza II radova na novom objektu Labud, koja je bila i predviđena prilikom faze I. Očekuje se da će dozvole za gradnju biti izdate tokom leta, da će se potom ući u javnu nabavku i da će se vrlo brzo početi sa radovima. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here