Naslovna Vojvodina Uskoro gradnja akva parka na novosadskom Sajmištu

Uskoro gradnja akva parka na novosadskom Sajmištu

PODELI
Foto: istock

NOVI SAD – Sportski centar Sajmište u Novom Sadu u narednom periodu dobiće akva park, a JP Sportski poslovni centar Vojvodina raspisao je tender za izradu projektno tehničke dokumentacije. Vrednost nabavke procenjena je na 3,5 miliona dinara.

Tender podrazumeva izradu dokumentacije za dva bazena sa vodenim atrakcijama i to u dve zone: zona sadržaja za decu i zona sadržaja za odrasle.

U okviru Zone sadržaja za decu treba predvideti tobogane za decu sa prihvatnim bazenom i “splash area” površine približno 100 m2 za mlađu decu.

Projektom je potrebno predvideti tri tobogana za decu sa potrebnom startnom platformom približne visine 4,5 m sa prihvatnim bazenom površine približno 100 m2, dubine 1,2 m. Takođe, projektom je potrebno predvideti i vodene atrakcije za decu – manji tobogan, tri pečurke, tri prolaza sa priskalicama i šest prskalica.

U okviru Zone sadržaja za odrasle treba predvideti tobogane za odrasle sa prihvatnim bazenom i hidromasažni bazen nepravilnog oblika.

Potrebno je predvideti dva ili tri tobogana različitih visina sa startnom platformom i svom potrebnom podkonstrukcijom. Visina startne platforme je od 13 do 18 m. Projektom predvideti prihvatni bazen približnih dimenzija 12 x 12m, dubine 1,2 m.

Hidromasažni bazen treba da je približne površine 35 m2 i dubine 1,2 m sa minimum 7 sedećih masažnih mesta.

Projektom je potrebno predvideti hidromašinske instalacije kao i mašinske sale za sve vodene sadržaje.

Rok za podnošenje ponuda je 12. januar 2022. godine.

Inače, Planom generalne regulacije dela SC Sajmište u Novom Sadu predviđena je gradnja akva parka, terena za mini golf, klizališta, novih sportskih terena, ali i manjeg velnes i spa centra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here