Naslovna Magazin Auto Uskoro i auto-put do Rume

Uskoro i auto-put do Rume

Foto: vecernje novosti

Dr Zorana Mihajlović u Šapcu, na početku obnove puta ka Sremskoj Mitrovici. U novembru startuje i izgradnja nove brze saobraćajnice ka Loznici.

MINISTAR infrastrukture, saobraćaja i građevinarstva dr Zorana Mihajlović je u sredu prisustvovala početku rekonstrukcije šest kilometara puta od Šapca do Sremske Mitrovice, te najavila da će u novembru – postavljanjem novog mosta na Savi – startovati i izgradnja auto-puta od srca Mačve ka Rumi.

Najmanje tri kilometra trase prema Sremskoj Mitrovici će biti završeno tokom ove jeseni, dok će ostatak biti urađen na proleće. Najvažniji projekat je, svakako, brza saobraćajnica od Rume, preko Šapca, do Loznice, čiju ćemo realizaciju započeti u novembru. Jer, kada se pogleda mapa Srbije, vidi se da upravo ovaj deo države naprosto vapi sa auto-putem – istakla je dr Mihajlović.

Kako je naglasila, za izgradnju još jednog mosta preko Save kod Šapca i brze saobraćajnice će biti angažovane azerbejdžanske i domaće kompanije, a za realizaciju kompletnog projekta brze saobraćajnice koja će povezati tri lokalne samouprave će biti potrebno najmanje tri godine.

Tokom posete Šapcu, dr Zorana Mihajlović je podsetila na primer obližnjeg sela Bukor, u kojem ovdašnji čelnici nisu želeli da grade puteve jer su pre dve godine tu izgubili na izborima za Savet Mesne zajednice.

– Vlada Srbije će uvek raditi za sve svoje građane, bez obzira na to za koga glasaju. Jer, biti na čelu jednog grada, a voditi računa samo o maloj grupi ljudi koja je glasala za vas, ponajviše govori o vama kao političaru, ali i o čoveku. Zato je država tokom nekoliko proteklih godina izgradila ili rekonstruisala više od 50 kilometara puteva koji su bili u nadležnosti šabačke gradske vlasti – zaključila je dr Zorana Mihajlović.

VITALAN ZNAČAJ

SAOBRAĆAJNICA od Šapca ka Sremskoj Mitrovici obezbeđuje izlazak ovdašnje severozapadne – radne zone na Koridor 10, dok bi druga najavljena trasa – prema Rumi – trebalo konačno da reši dugogodišnji problem ovdašnje privrede, a to je povezivanje sa postojećim auto-putem. To će, uvereni su svi u ovom delu Srbije, značiti i dolazak novih investitora.

PRELAZI

BEZ obzira na činjnicu da Srbija trenutno ima čak 2.200 pružnih prelaza, dr Zorana Mihajlović je u Šapcu najavila da će tokom narednih pet godina svi oni biti potpuno sređeni, što znači da će dobiti semafore i kompletnu propisanu opremu.


IZVORvecernje novosti
Prethodna vestOd 3. oktobra četiri puta dnevno FlixBus vozi iz Beograda i Novog Sada za Budimpeštu
Sledeća vestSrpske radne dozvole najviše dobijaju Kinezi i Rusi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here