Naslovna Srem Irig Uskoro kompletna sanacija škole u Vrdniku

Uskoro kompletna sanacija škole u Vrdniku

PODELI

Za sanaciju Osnovne škole “Milica Stojadinović Srpkinja” Vrdnik, odobrena su sredstva u iznosu od 21 000 000 dinara, koja su odobrena od strane Kancelarije za upravljanje projektima Vlade Republike Srbije.

Dobijena sredstva namenjena su za kompletnu sanaciju škole, postavljanje izolacije, uređenje fasade, zamenu oluka. Direktor škole Goran Žugić istakao je: “Ovo je drugi projekat koji nam je odobren u vrlo kratkom vremenu, što pokazuje da je saradnja sa lokalnom samoupravom kao i pokrajinskim i republičkim institucijama na odličnom nivou. Očekujemo da će nam biti odobrena sredstva i za kompletno uređenje naše područne škole u Jasku, a ukupan iznos sredstava odobrenih za našu školu preko realizovanih projekata je skoro 45 miliona dinara.”

Na sastanku Aktiva kojim rukovodi Vesna Marinković Kerkez pokrenuta je i inicijativa da se zajedno sa lokalnom samoupravom krene u realizaciju projekta hitne sanacije zgrade starog zabavišta (školske trpezarije) koja je u izuzetno lošem stanju, a čijim bi renoviranjem Vrdnik dobio prelep objekat sa višestrukom namenom a rešio bi se višedecenijski problem nedostatka Doma kulture.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here