Naslovna Hronika Uskoro suđenje za krađu violine Lajka Feliksa

Uskoro suđenje za krađu violine Lajka Feliksa

PODELI
Foto: dnevnik

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je optužnicu Osnovnog javnog tužilaštva u Bučeju podignutu protiv Petra Jovišića (48) iz Stare Pazove i Nenada Simetića (51) iz Temerina, koji se terete za krađu skupocene violine muzičkom umetniku Lajku Feliksu.

Violina marke “Domenico Montano” ukradena 1. novembra 2019. godine u Bačkom Petrovom Selu, pronađena je neoštećena mesec i po dana kasnije u Novim Banovcima, a operativci novosadske kriminalističke policije zajedno s kolegama iz Sremske Mitrovice, uhapsili su Simetića i Jovišića, dok je njegov brat Nenad Jovišić, takođe iz Stare Pazove, “pao” 31. decembra. On je s Tužilaštvom sklopio sporazum o priznavanju krivice, pa mu je izrečena kazna od šest meseci kućnog zatvora. On se tereti za prikrivanje.

Skupoceni instrument iz 1800. godine muzičaru koga često nazivaju genijem i “vojvođanskim Paganinijem”, ukraden je 1. novembra oko podneva iz autobila doy subotičkih registracija parkiranog u Ulici Arpada Balaža.

  • Tog dana sam sa suprugom došao u Bačko Petrovo Selo da posetimo groblje na praznik Svi sveti – ispričao je posle krađe Feliks. – Violinu, inače, svuda nosim sa sobom, ali nisam hteo da je unosim na groblje, pa sam je ostavio u koferu na zadnjem sedištu u kolima. Kada sam se vratio, instrumenta nije bilo.

Iako se prvobitno govorilo da je vrednost skupocene violine oko pola miliona evra, veštačenjem je, kako saznajemo, procenjeno da ona košta oko 250.000 evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here