Naslovna Deca USKORO VIŠE MESTA ZA BORAVAK 140 MALIŠANA: Gradi se novi vrtić u...

USKORO VIŠE MESTA ZA BORAVAK 140 MALIŠANA: Gradi se novi vrtić u Laćarku

PODELI
Foto: kurir

Problem nedostatka kapaciteta u Predškolskoj ustanovi u Sremskoj Mitrovici biće uskoro rešen izgradnjom novog vrtića u Laćarku. Radovi, vredni 105 miliona dinara, trebalo bi da otpočnu tokom ovog meseca, a ceo projekat realizuje Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa Ministarstvom prosvete.

Novi objekat je projektovan za svakodnevni boravak 140 mališana i sastoji se od prizemlja i prvog sprata a prostiraće se na 1.159 metara kvadratnih. Završetak radova očekuje se u novembru 2020. godine nakon kojih će kapacitet za svakodnevni boravak mališana biti povećan na 250 mesta.

Takođe, grad Sremska Mitrovica će iz budžetskih sredstava lokalne samouprave rekonstruisati postojeći objekat vrtića u Laćarku koji ne zadovoljava kapacitete ovog naseljenog mesta. Objekat je izgrađen od azbestnih ploča koji će ovom rekonstrukcijom biti uklonjeni. Vrednost radova na rekonstrukciji objekta iznosiće devet miliona dinara.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here