Naslovna Srem Ruma Uskoro završetak radova na ulicama Buđanovaca

Uskoro završetak radova na ulicama Buđanovaca

PODELI

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić obišao je danas završne radove na rekonstrukciji Ulice Nebojše Jerkovića i Partizanska ulice u Buđanovcima. Projekat rekonstrukcije najlošijih saobraćajnica u Buđanovcima, zajednički finansiraju Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Opština Ruma.

Predsednik Mančić je nakon obilaska radova ocenio da je jedan veliki posao pred završetkom, te da će rekonstruisane ulice dati jednu novu sliku Buđanovaca, na zadovoljstvo i meštana i svih u lokalnoj samoupravi.

“Moram reći da su mnogi i sumnjali da će do realizacije doći, pre svega zbog komplikovane procedure, tendera, obezbeđivanja dodatnih sredstava, sve je to uticalo da se ceo projekat malo oduži. Međutim, zadovoljni smo jer se ceo posao privodi kraju, trenutno se radi se završni AB sloj asfalta i verujem da ćemo do kraja ove sedmice imati dve rekonstruisane ulice. Te ulice će dati jednu novu sliku Buđanovaca, na zadovoljstvo i meštana i nas u lokalnoj samoupravi”, izjavio je predsednik Mančić.

U rekonstruisanim ulicama saobraćaj će biti i bezbedniji i komotniji, smatra prvi čovek rumske opštine. Radovima u Buđanovcima obuhvaćeno je oko 1,5 kilometara saobraćajnica, a kolovoz je proširen na 6 metara.

“Dobar put je potreban svima i u gradu i u selima. Ove ulice u Buđanovcima se rade zaista kvalitetno, asfaltira se u dva sloja, postavljeni su ivičnjaci. Mi ni u Rumi nemamo ivičnjake ni u ulicama koje su davno asfalirane, ni u onim ranijeg datuma. Želeo bih da put potraje što duže i mislim da smo uradili jednu dobru stvar za Buđanovce”, poručio je Mančić.

Ceo posao rekonstrukcije važnih seoskih ulica je vredan 55.992.910,95 dinara, a Uprava za kapitalna ulaganja je izdvojila čak 46,3 miliona dinara.

Paralelno sa radovima na asfaltu u Partizansoj ulici radiće se i kanali sa obe strane puta, bankine i parking preko puta seoske osnovne škole, a po projektu predviđena je i zaštitna metalna ograda oko OŠ “Nebojša Jerković”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here