Naslovna Srem Uspeh “Sremske bande” na 11. svetskom “Tamburica festu”

Uspeh “Sremske bande” na 11. svetskom “Tamburica festu”

PODELI

Na 11. svetskom tamburaškom festivalu “Tamburica fest 2018” koji je održan na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, u kategoriji malih tamburaških sastava takmičio se mitrovački orkestar “Sremska banda”, čiji je nastup propraćen aplauzima, ali i zasluženim nagradama.

Da se u Sremu najbolje svira tamburica pokazali su ovi momci Sremske Mitrovice kojima je dodeljena nagrada za najboljeg begeraša, Miroslava Adaševića. Takođe dodeljena im je i specilajalna nagrada za najboljeg vokalnog solistu, Joe Kirina.

Nagrade je primio član orkesta Miloš Vuletić koji se u ime svog orkestra zahvalio na učešću i nagradama.

“Srem je poznat po tamburici, te broji zaista mnogo dobrih tamburaskih sastava. Čast nam je što je baš naš orkestar imao priliku da predstavi sremsku tamburicu na ovako velikom festivalu, a ponosni smo i zbog priznanja koja su nam dodeljena. Ovo nije prvi put da smo nastupili, a nadamo se da ćemo opet imati priliku da se predstavimo i nastupimo sa ovako sjajnim orkestrima”, rekao je Vuletić.

“Tamburica fest” je mnogo više od muzičkog festivala, jer svojim konceptom i misijom objedinjuje sve vidove kulture i umetnosti.

Čestitamo Sremci!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here