Naslovna Srem Pećinci Uspešan nastup na prvoj smotri

Uspešan nastup na prvoj smotri

PODELI
Foto: rtv

U Kulturnom centru Pećinci učenici novotvorenog isturenog odeljenja Muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“ iz Rume na odseku klavir, prikazali su u utorak stečeno znanje nakon prvog tromesečja na smotri koju je pratila tročlana komisija. Komisiju su sačinjavala dva profesora rumske Muzičke škole kao i direktor Darko Đokić.

„Izuzetno smo zadovoljni odzivom dece u opštini Pećinci. Kako me izveštavaju kolege, deca su vredna, odgovorna i iznad svega talentovana. Smatram da se na ovom prostoru nalazi veliki potencijal, što pokazuju i rezultati predstavljeni na ovoj smotri. Sve to ne bi bilo moguće da nema podrške lokalne samouprave koja je izdvojila sredstva i kompletno opremila prostor Kulturnog centra u kojem deca pohađaju nastavu“ – rekao je Đokić.

Prvu smotru učenika na odseku klavir pomno je pratila i nastavnica ove klase Branislava Trifunović, koja je tom prilikom istakla da je veoma zadovoljna znanjem koje su njeni učenici stekli protekla tri meseca.

„Iz časa u čas, naša deca daju sve od sebe da savladaju zahteve koje pred njih postavljam. Pratim njihovo muzičko sazrevanje, oblikovanje ukusa, istraživanje zvuka i sopstvenih mogućnosti i drago mi je što deca sa teritorije pećinačke opštine imaju ogroman potencijal“ – izjavila je Trifunović.

Na smotri su se predstavili Tijana Damjanović, Jovana Katanić, Tijana Stepanović, Dunja Lukić, Milica Mihajlović, Aleksandra Kostić, Lenka Ilić, Višnja Simić, Pavle Maričić i Ana Šogorović, a sva deca su dobila odlične ocene za prikazano znanje.

Kako nam je rekla učenica Ana Šogorović za smotru se temeljno pripremala, a s obzirom da voli da svira klavir sa zadovoljstvom je svoje znanje predstavila komisiji.

„Iako je postajala doza straha, pre svega zbog odgovornosti koju smo imali pred komisijom, rad i trud su se isplatili najvišim ocenama. Ne propuštam nijedan čas klavira i solfeđa, a pored toga što stičem znanja, stekla sam i nove drugare“ – kazala je Ana.

Odeljenje u Pećincima počelo je sa radom prvog septembra ove godine, mada je i u naredna dva meseca omogućen upis učenika, kako vanrednih, tako i redovnih. Škola sada već broji preko 35 učenika koji pored nastave solfeđa imaju priliku da steknu umeća sviranja klavira, tamburice i harmonike, a kako raste zadovoljstvo dece i roditelja, tako se i nova deca prijavljuju za narednu školsku godinu. S tim u vezi je oformljeno i pripremno odeljenje učenika koji će od naredne školske godine moći da se odluče za jedan od pomenutih instrumenata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here