Naslovna Sport Uspešna godina za pećinački fudbal

Uspešna godina za pećinački fudbal

PODELI
Foto: ilustracija

Iako svi klubovi iz pećinačke opštine nisu na letnjem odmoru, može se doneti generalna ocena: takmičarska 2020/2021. godina bila je veoma uspešna. Pećinačka opština, za sada, dala je četiri prvaka, koji će se od sledeće jeseni takmičiti u višem rangu. Hajduk 1932 iz Šimanovaca, kao prvak Opštinske lige Pećinci novi član je Međuopštinske lige Srem – grupa Istok. Sremac iz Deča je šampion MOL Srem – Istok i biće novi sremskoligaš. Kao najbolja ekipa u Drugoj ligi veterana, u najelitnije takmičenje u konkurenciji veterana – Prvoj ligi, od naredne jeseni, takmičiće se Hajduk iz Šimanovaca. Ova ekipa je već šestu godinu u konkurenciji klubova iz Beograda i okoline.

Pored činjenice da je dao tri šampionske ekipe, učinak fudbala iz pećinačke opštine može biti još uspešniji. Pred Donjim Sremom 2015, vicešampionom Sremske lige, su utakmice baraža za popunu Vojvođanske lige – Jug sa TSK-om iz Temerina, drugoplasiranim timom iz Novosadske lige. Nadležni organi FS Vojvodine treba ovih dana da preciziraju datume, kada će se igrati utakmice ovih klubova. Ako bude sportske sreće, moguće je da pećinačka opština u takmičarskoj 2021/2022. godini ima dva predstavnika u Vojvođanskoj ligi – Jug: Slobodu iz Donjeg Tovarnika i pećinački Donji Srem 2015.

Konačno, priliku za napredovanje imaće i kadeti Fudbalskog kluba Šumar iz Ogara. Naime, mladi fudbaleri Šumara su šampioni Kadetske lige FS Pećinci – Inđija – Stara Pazova. Područni fudbalski savez Srema trebalo bi da uskoro odrede datum i mesto organizovanja trijagonalnog turnira, gde bi, pored Šumara, učestvovali Jedinstvo iz Platičeva (prvak kadetske lige FS Ruma – Irig) i Fruškogorac iz Manđelosa (FS Šid – Sremska Mitrovica). Pobednik trijagonalnog turnira, od sledeće jeseni biće u konkurenciji klubova Pionirsko – kadetske PFS Srem lige.

Tokom narednog vikenda, zvanično će biti aktivan samo FK Sremac iz Deča. U nedelju, 13. juna, od 17.30, u Deču se igra revijalna utakmica između Sremca, šampiona MOL Srem – Istok i reprezentacije lige. Tom prilikom, zvaničnici Područnog saveza, predstavnicima kluba uručiće pehar namenjen najboljoj ekipi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here