Naslovna Srem Uspešno poslovanje javnih preduzeća u Sremskoj Mitrovici

Uspešno poslovanje javnih preduzeća u Sremskoj Mitrovici

PODELI
Foto: RTV

SREMSKA MITROVICA – Javna preduzeća, čiji je osnivač Grad Sremska Mitrovica u prošloj godini uspešno su poslovala.

Ostvareni ukupni prihodi bili su veći za 11, 35 odsto od planiranih, a rashodi za 7, 32 odsto. Pozitivan finansijski rezultat ostvarili su “Srem gas” i “Toplifikacija.

U tim preduzećima programom poslovanja planiran je broj od 455 radnika, a realizovan je 446 radnika. Broj zaposlenih i zarade, kako se navodi u izveštaju koji je prihvatila Skupština grada je u skladu sa zakonom.

Javno komunalno preduzeća “Toplifikacija” je najuspešnije poslovalo. Ukupni prihodi veći su za 7,1 odsto dok su rashodi manji 0,3 odsto u odnosu na plan.Kako je Preduzeće uspelo da naplati veći iznos starih potraživanja, iznos gotovine u Bilansu stanja veći je za 19,9 odsto.

Pored “Toplifikacija”, preduzeće koje je, takođe ostvarilo značajan dobitak je “Srem gas”. U 2021. godini ostvaren je neto dobitak u iznosu od preko 104 miliona dinara. Neto dobitak je posledica pozitivne razlike poslovnih prihoda u odnosu na poslovne rashode.

Gradsko stanovanje Doo je ostvarilo prihod u visini od 108,11 odsto , a ukupni iznose 107,55 odsto od planiranih sredstava. “Gradsko stanovanje” se trenutno bavi novim projektima, sa akcentom na krečenje stambenih jedinica.

Stepen usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća i privrednih društava čiji je jedini osnivač Grad Sremska Mitrovica, usvojen je na nedavnoj sednici Skupštine Grada. Zaključeno je da su sva preduzeća u 2021. godini uspešno poslovala, među kojima su i JP “Vodovod”, JKP “Komunalije”, “Sirmium put” doo i JP za poslovne urbanizma “Urbanizam”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here