Naslovna Srem Inđija Uspon građevinske industije u Inđiji – Širi se zona kolektivnog stanovanja, najavljen...

Uspon građevinske industije u Inđiji – Širi se zona kolektivnog stanovanja, najavljen dolazak dva nova investitora

PODELI
Foto: RTV

U poslednje tri godine u Inđiji se beleži snažan razvoj građevinske industrije ogledan u izgrađenim stambenim zgradama i najavama novih projekata. Imajući u vidu zainteresovanost tržišta za novim stambenim jedinicama, lokalna samouprava usvojila je odluku o proširenju zone za kolektivno stanovanje. Proširenje se odnosi na Ulicu Dušana Jerkovića, od osnovne škole ka Zanatlijskoj ulici.


Ogromna potražnja stanova i interesovanje investitora uslovljeno je brojnim činiocima nastalim u protekle četiri godine. Naime, za samo četiri godine potpisano je 12 novih investicija, od kojih je najveća japanske kompanije Toyo tires. I to nije sve, u toku je procedura za dolazak još dve nove investicije, saopšteno je na portalu Opštine Inđija.
Takođe, veoma je važno napomenuti da većina postojećih kompanija proširuje svoje proizvodne kapacitete.
Imajući u vidu visok stepen zaposlenosti i priliv novog stanovništva iz manje razvijenijih delova Srbije, stabilnost zarade i lako dolaženje do novog posla, naglo je porasla potražnja za novim stanovima.


Osim navedenog, odluku da grade stambene jedinice u Inđiji investitore je stimulisala odluka lokalne samouprave da smanji taksu za komunalno opremanje sa ogromnih stotinak evra na 12 EUR po kvadratu.
Ovim potezom u Inđiju je uložen veliki novac investitora, pokrenuta je građevinska industrija, zaposlene su građevinske firme, građani sebi obezbeđuju stambenu egzistenciju i veći su prilivi u državnu i opštinsku kasu kroz pdv i porez na imovinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here