Naslovna Srbija Uspostavljanje avio-saobraćaja Srbija-Crna Gora 19. avgusta

Uspostavljanje avio-saobraćaja Srbija-Crna Gora 19. avgusta

PODELI

Državni sekretar u crnogorskom Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović izjavio je danas da je otvaranje granica sa Srbijom bio zahtev turističke privrede.

On je to rekao gostujući na televiziji “Vijesti” i dodao da još nije velik broj pristiglih turista, da je interesovanje izraženo, ali da postoje ograničavajuće okolnosti koje izaziva korona virus.

Prema njegovim rečima, očekuje se uspostavljanje avio-saobraćaja i dodao da će to biti, prema najavama, 19. avgusta.

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) je u petak donelo nove uslove za prelazak granice za građane Sjedinjenih Američkih Država, Kosova, Albanije, Srbije, BiH i Severne Makedonije, kao i državljane Crne Gore koji su boravili u tim državama.

Odlučeno je da, ako žele da uđu u Crnu Goru, državljani tih zemalja moraju da imaju ili negativan rezultat PCR testa, ili pozitivan rezultat antitela na novi korona virus klase IgG dobijen ELISA serološkim testom.

Jovanović: Uskoro i vozom Bar-Beograd

O uspostavljanju međunarodnog železničkog saobraćaja, na relaciji Bar-Beograd još se ne može precizno govoriti, ali se očekuje da to bude ubrzo, izjavila je danas Jovana Jovanović iz Železničkog prevoza Crne Gore.

Ona je najavila da će od sutra vozovi ponovo saobraćati od Podgorice do Bijelog Polja.

“Železnički prevoz je spreman po pitanju raspoloživosti voznih kapaciteta. U stalnom smo kontaktu sa kolegama iz Srbijavoza i čim se steknu uslovi za ponovno uspostavljanje međunarodnog saobraćaja mi ćemo o tome blagovremeno obavestiti javnost”, kazala je Jovanović, preneo je portal RTCG.

TO Ulcinj: U Ulcinju boravi oko 3.000 gostiju

U Ulcinju je trenutno oko tri hiljade registrovanih gostiju, što je tek oko deset odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine, saopštili su za podgorički internet sajt CdM iz turističke organizacije Ulcinj.

U Ulcinj svakog leta u velikom obimu dolaze turisti iz Albanije, tzv. Kosova ali i drugih zemalja, pa je zatvaranje granice prouzrokovavalo lošu posećenost.

Iz TO Ulcinj očekuju da će otvaranje granica sa zemljama regiona dovesti do prvog pravog velikog talasa turista već od narednog vikenda.

“Neki hoteli su i danas gotovo puni. Naravno, sa znatnim zakašnjenjem, ali što je tu je. Nadamo se da će se ti trendovi nastaviti i u septembru”, kazali su iz TO Ulcinj.

Najviše turista je iz zemalja regiona, naročito iz Albanije, tzv. Kosova i BiH, potom iz Nemačke, Poljske i Švajcarske.

Šteta koju će od korona virusa pretrpeti turizam na ulcinjskoj rivijeri biće poznata tek početkom naredne godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here