Naslovna Srem Usvojen budžet Grada Sremska Mitrovica za 2022. godinu

Usvojen budžet Grada Sremska Mitrovica za 2022. godinu

PODELI
Foto: mojgradsm.rs

SREMSKA MITROVICA – Na 18. sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica, usvojen je budžet za 2022. godinu.

Duško Šarkošković, načelnika Gradske uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj, rekao je za medije da će budžet Grada za narednu, 2022. godinu, iznositi oko 3,6 milijardi dinara, a u tu cifru je uračunat i eventualni kredit za tekuću likvidnost u iznosu od 100 miliona dinara, ukoliko bude bilo potrebno za prvi kvartal, kada su prihodi budžeta značajnije manji, ali isto tako je uračunat i u rashodovanu stranu, jer će se vratiti u toku kalendarske godine.

Okvir budžeta je uvećan za 4 posto u odnosu na 2021. godinu.

Važno je istaći, da je zaključno sa novembrom 2021. godine isplaćen dug Apoteke Sremska Mitrovica, što rasterećuje budžet za narednu godinu.

Usvojeni budžet za 2022. godinu doprinosiće daljem razvoju grada kroz kapitalne projekte, moglo se čuti na sednici. Trenutno je u izgradnji fiskulturna sala u OŠ „Jovan Popović“, a radi se na projektnoj dokumentaciji za izgradnju fiskulturne sale OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici.

Za narednu godinu planu je kompletna rekonstrukcija mitrovačkog pozorišta, a uz to grad će imati više manjih projekata u oblasti putnih mreža, infrastrukture, kanalizacije.

Takođe, predviđena su i sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju zgrade Opšte bolnice uz izgradnju novih bolničkih blokova.

Grad Sremska Mitrovica u 2022. godinu ulazi sa 100 miliona dinara prenesenih iz 2021. godine.

Ta sredstva su opredeljena budžetom i trošiće se namenski za projekte koji se nastavljaju, kao i za projekte koji započinju u 2022. godini

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here