Naslovna Vojvodina Usvojen budžet Zrenjanina, gradska kasa proširena za 44 odsto

Usvojen budžet Zrenjanina, gradska kasa proširena za 44 odsto

PODELI
Foto: Miroslava Pudar

ZRENJANIN – Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su na jučerašnjoj sednici usvojili predloženi budžet za narednu godinu. Gradski budžet je projektovan na gotovo 6,4 milijarde dinara, što je za čak 44 odsto više u poređenju sa projekcijom ovogodišnjeg budžeta.

Gradonačelnik, Simo Salapura, je ocenio da je budžet realan, imajući u vidu da konstantno rastu prihodi od poreza na zarade i sredstva koja stižu od Republike i Pokrajine. Salapura je dodao da je u razvojnoj komponenti 20 odsto sredstava opredeljeno za investicije, koje se tiču izrade projektno – tehničke dokumentacije, planova detaljne regulacije, kao i regulisanja, izgradnje i rekonstrukcije saobraćajnica.

Značajna sredstva opredeljena su i za infrastrukturno opremanje industrijskih lokacija, kao i za izgradnju kanalizacije i bušenje bunara u selima – dodao je zrenjaninski gradonačelnik.

Kako je naveo, Grad Zrenjanin je ove godine dobio 448 miliona za infrastrukturno opremanje industrijske zone. Očekuje se i da do kraja decembra dobije 510 miliona dinara za zamenu vodovodnih cevi na teritorijama četiri gradske mesne zajednice, kao i za izgradnju merno – regulacionih uređaja, koji će meriti utrošak vode.

Prema njegovim rečima, prilikom planiranja budžeta za iduću godinu vodilo se računa i o socijalnoj komponenti.

– Planirali smo, između ostalog, sredstva za lečenje bolesne dece, kao i za podršku humanitarnim organizacijama – istakao je Salapura.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here