Naslovna Srem Sremska Mitrovica Sremska Mitrovica: Usvojen plan i program rada za 2018. godinu

Sremska Mitrovica: Usvojen plan i program rada za 2018. godinu

PODELI
Foto: Sirmiuminfo

Na prvoj održanoj sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica za ovu godinu od strane odbornika lokalnog parlamenta, većinom glasova usvojeni su planovi i programi rada za 2018. godinu, ustanova kulture i preduzeća čiji je osnivač Grad Sremska Mitrovica.

Prethodno su sve ustanove i preduzeća priložili potrebna dokumenta, koja su danas na prvoj sednici u 2018. godini i usvojena. Između ostalog reč je i o programu Sirmiumputa, koji je u skladu sa gradskim budžetom, kaže rukovodstvo, a u njemu se navodi između ostalog da je ove godine opredeljeno 21 za letnje, odnosno 16 miliona dinara za zimsko održavanje saobraćajnica.

U oblasti kulture, usvojeni su i planovi rada ustanova koje vrše delatnost u oblasti kulture, a među njima su Sirmiumart, galerija, biblioteka, pozorište, muzej i drugi su zaduženi za kreiranje kulturne scene u Gradu na Savi.

Na današnjem zasedanju, rečeno je da se očekuje više novca za poljoprivrednike, tako će za oko pet miliona biti više sredstava usmereno ka ruralnom razvoju, navodi se u dokumentima Agencije za ruralni razvoj.

Gradonačelnik Sanader je naglasio da ovi dokumenti imaju veliku važnost i njihovo blagovremeno utvrđivanje, pre svega zbog planiranja raspisivanja javnih nabavki i zaključenja ugovora za realizaciju projekata.

Usvojeni su i programi uređenja grada, kao i gradske plaže.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here