Naslovna Srem Šid Usvojen plan za obilaznicu oko Šida

Usvojen plan za obilaznicu oko Šida

PODELI
Foto: RTV

Odbornici Skupštine opštine Šid usvojili su na nedavnom zasedanju odluku o planu detaljne regulacije obilaznog puta oko naselja Šid u katastarskim opštinama Šid, Berkasovo i Vašica.

Radna praksa za rumske učenike u čak 64 kompanije!

Reč je o kapitalnoj investiciji, važnoj za Šid, koju će finansirati država. Šiđani i svi putnici u tranzitu koji će ići ovom obilaznicom imaće skraćen put, a teški saobraćaj će se izmestiti iz naselja. Sada je potrebno strpljenje, kako je rekao izvestilac Dragan Petrović, da se obezbede sredstva, jer je planska dokumentacija praktično završena.

Skupština je usvojila izveštaj o radu opštinskog štaba za vanredne situacije za prošlu godinu, usvojen je godišnji plan rada za ovu godinu i ujedno je donet operativni plan za odbranu od poplava. Opština Šid je posebno donela program mera i radova na smanjenju rizika od poplava, s obzirom na iskustvo iz 2014. godine i očekivan porast vodostaja Save.

Do četvrtka nestabilno vreme, nakon toga…

Romko Papuga obrazložio je odbornicima predlog odluke da se koncesijom poveri obavljanje delatnosti prigradskog prevoza putnika na teritoriji opštine Šid.

Sednicu, kojoj su osim 25 odbornika, prisustvovali i predstavnici preduzeća i ustanova, kroz 65 tačaka dnevnog reda uspešno je vodio predsednik Skupštine opštine Velimir Ranisavljević. Usvojen je konsolidovani buyet opštine za prošlu godinu, kao i izveštaji o radu javnih i javnih komunalnih preduzeća, te kulturnih i sportskih ustanova. Imenovana je komisija za planove opštine, kao i komisija za utvrđivanje prisutnosti i suzbijanja genetskih modifikovanih organizama na teritoriji opštine Šid.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here