Naslovna Poljoprivreda Usvojene izmene Zakona o poljoprivredi

Usvojene izmene Zakona o poljoprivredi

Foto: istock

Vlada Srbije usvojila je juče Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Time se ta oblast usklađuje sa evropskom regulativom i, pored ostalog, uvodi eAgrar – novo softversko rešenje Uprave za agrarna plaćanja, koje će omogućiti efikasnije vođenje Registra poljoprivrednih gazdinstava.

Rešenje eAgrar čini elektronski portal preko koga će poljoprivrednicima biti omogućeno podnošenje elektronskih zahteva za upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava, izmena podataka, obnova registracije i brisanje iz Registra, kao i uvezivanje sistema sa svim relevantnim javnim evidencijama i automatsko preuzimanje potrebnih podataka, navodi se u saopštenju posle sednice Vlade.

Na sednici je usvojena i izmenjena Uredba o utvrđivanju Programa dodele bespovratih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2021. godinu, za šta je Vlada izdvojila 573.000.000 dinara.

Usvojena je  i Odluku o ustanovljavanju Dana rodne ravnopravnosti, koji će se obeležavati 11. juna svake godine, na dan kada je Ukazom kneza Mihaila 1842. godine odobreno školovanje žena u Srbiji.

Vlada Srbije prihvatila je donaciju Poljske od 200.000 doza vakcine protiv bolesti kovid-19 SPIkEVAX (pod ranijim nazivom Moderna).

Prethodna vestRumska povelja za Emiliju Osvald
Sledeća vestMomci, SVAKA ČAST: Fudbaleri Srbije donirali milion evra za lečenje bolesne dece!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here