Naslovna Politika „Uvek ćemo biti uz naš narod na Kosovu i Metohiji“

„Uvek ćemo biti uz naš narod na Kosovu i Metohiji“

PODELI
Foto: BETA/SLOBODAN MILJEVIĆ

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas tokom posete Kosovu i Metohiji, da će Srbija uvek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.

“Ogromno mi je zadovoljstvo i velika čast što sam na Kosmetu. Želim odavde, sa KiM, da pošaljem jasnu poruku, poruku mira, stabilnosti i tolerancije, i poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da ćemo uvek biti uz naš narod na KiM”, rekla je Brnabić obraćajući se okupljenima u zgradi Multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Brnabić je istakla da je ovo izuzetno težak i kompleksan trenutak, ali da je zadovoljna što je, uprkos provokacijama, sačuvan mir.

“Interesi Srbije su mir i stabilnost”, poručila je Brnabić.

Napomenula je da je država u proteklih nekoliko godina investirala na KiM više nego u poslednjih 40 godina.

“Država je na usluzi svojim građanima i sve što smo uradili u centralnoj Srbiji, želimo da uradimo i pomognemo Srbima na KiM”, rekla je Brnabić.

Dodala je da je važno što je u Kosovskoj Mitrovici napravljen centar u kojem će deca moći da uče savremene tehnologije, jer će to, uz obezbeđivanje mir, obezbediti prosperitet na KiM.

“Da porodice ovde ostanu, da ovde vide svoju budućnost, da vide rast plata i penzija. Bićemo uz srpski narod i drago mi je što sam ovde, u ovim teškim okolnostima”, rekla je Brnabić.

Ona je poručila da je najvažnija tema, što će, kaže, svuda ponavljati i od koje neće odustati – Zajednica srpskih opština.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here