Naslovna Politika Uvek ću pružiti podršku Srbima na KiM – neću se kriti od...

Uvek ću pružiti podršku Srbima na KiM – neću se kriti od velikih i moćnih u svetu

PODELI
Foto: Tanjug/ Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas Srbima na KiM pred veliki narodni i demokratski protest na barikadi u Rudaru, kod Zvečana, da će im uvek pružati podršku i da se neće kriti od velikih i moćnih u svetu, ali da će uvek biti i dovoljno odgovoran da ih pozove da budu staloženi i čuvaju mir.

Vučić je u video obraćanju, objavljenom na instagramu, rekao da će na veliki protest Srba sa KiM doći Srbi i sa severa i sa juga i svih sredina gde Srbi na KiM žive.

“Srbi ne traže mnogo, traže samo ono što pripada svim civilizovanim ljudima u Evropi. Na šta svi drugi imaju pravo, samo je Srbima uskraćeno. Da budu slobodni, da imaju pravo da se kreću, da idu u škole i bolnice, da čuvaju živote i perspektivu svoje dece. Traže da budu pušteni na slobodu oni koji su nepravedno bez ikakvog razloga uhapšeni, pritvoreni. Traže da se povuku oni koji su sa dugim cevima došli bez prava da okupiraju sever KiM”, istakao je Vučić.

On je naveo da Srbi traže i da se ukinu liste za hapšenje koje je režim u Prištini napravio samo zato što su se Srbi politički suprotstavili njihovom teroru.

“A za povratak u institucije, dakle to je nešto drugo od uklanjanja barikada, traže formiranje Zajednice srpskih opština, što je bio prvi uslov u Briselskom sporazumu. Za sve to ću im, kao predsednik Srbije, uvek pružiti podršku. Uvek ću im pružiti podršku, i neću se kriti od velikih i moćnih u svetu”, naglasio je Vučić.

Takođe, poručio je da i kada to kaže da će, takođe, uvek biti dovoljno odgovoran da ih pozove da čuvaju mir, sačuvaju staloženost, trpeljivost i strpljenje.

“Jer, mir je u našem najvećem interesu Srba i Srbije i našeg naroda na KiM. Živeo srpski narod na Kosovu i Metohiji, živela Srbija”, zaključio je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here