Naslovna Dogadjaj Užas u Inđiji: Izgladneli psi podavili 600 ptica

Užas u Inđiji: Izgladneli psi podavili 600 ptica

PODELI

Psi lutalice udavili su podavili su oko 600 fazana u fazaneriji Lovačkog udruženja “Fazan” iz Inđije.

Oni su probili žičanu ogradu fazanerije i podavili gotovo sve fazane, koji su bili uzrasta pred puštanje u lovište, piše Sputnjik.

“U 2025. godini napuniće se 100 godina od osnivanja našeg lovačkog udruženja, ali ovakva katastrofa u lovištu nikad do jutros nije zabeležena. Šteta je nemerljiva”, rekao je lokalnim medijima Branko Rađen, član Upravnog odbora Lovačkog udruženja “Fazan”.

Predsednik tog udruženja Uroš Vukas rekao je da su svi bili zatečeni i potreseni stravičnim prizorom razbacanih podavljenih ptica.

Lovac Zoran Maksimović rekao je da fazane hrane od šest nedelja, koliko su imali kad su stavljeni u fazaneriju. “Sav naš trud uništili su u trenutku psi lutalice. Zaista ne znam šta da kažem, osim, neviđena katastrofa”, istakao je Maksimović.

Biolog iz Inđije Dragana Mazinjanin smatra da je problem u neodgovornim vlasnicima pasa. “Pojedini neodgovorni vlasnici ostave svoje ljubimce na ulicu, a jadni gladni psi ne biraju način da dođu do hrane. Podavljenih 600 fazana je zaista velika prirodna i materijalna šteta”, dodala je ona.

Na mesto događaja izašla je policija odmah po dojavi o pomoru fazana, kao i radnici lokalnog preduzeća „Komunalac“, prenosi Srna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here