Naslovna Hronika UŽAS U INĐIJI: U kafiću popio kiselu vodu – IZGORELI MU JEZIK,...

UŽAS U INĐIJI: U kafiću popio kiselu vodu – IZGORELI MU JEZIK, JEDNJAK I GLASNE ŽICE!

PODELI

Gutljaj “vode” u inđijskom kafiću bio je dovoljan da Vinku Vrućiniću (47) iz Stare Pazove sprži jezik, jednjak i glasne žice.

Sa sinom Nikolom i maloletnom ćerkom u ponedeljak uveče oko 20 sati Vinko je seo u “Tapas bar” i poručio vodu i sladoled. Konobar mu je doneo gaziranu vodu, koju je usled velike žeđi Vrućinić naiskap popio, a gutljaj je uzeo i njegov sin, koji je, međutim, odmah osetio da nešto nije u redu.

Tečnost koja se nalazila u flaši vode koja je ovom auto-mehaničaru poslužena u “Tapas baru” u Inđiji bilo je sredstvo za mašinsko pranje posuđa, koje razara ljudsko tkivo!

– Pljunuo sam vodu jer sam shvatio da nešto s njom nije u redu, ukus je bio čudan i pekla su me usta – rekao je Nikola.

Za njegovog oca, koji je već grcao, bilo je kasno. Tečnost u flašici bilo je sredstvo za mašinsko pranje posuđa koje je čoveku urnisalo usnu duplju.

Foto: SD/D.KADIĆ

– Čovek je počeo da kašlje, grca i otišao za šank da usta ispere vodom. Videlo se da mu nije dobro. Sin je odmah pozvao Hitnu pomoć, koja je stigla rekordno brzo i ukazala čoveku pomoć na licu mesta – kaže očevidac koji je bio gost u ovom lokalu.

Kako su oštećeni ispričali policiji, Vinko je sa decom došao u “Tapas bar”, gde su Vinko i Nikola naručili gaziranu vodu, a maloletna ćerka sladoled. Flašu je pred njima otvorio konobar i sipao ocu i sinu. Otac je progutao tečnost i zadobio teške povrede jezika, jednjaka i glasnih žica. Sin je samo čašom dodirnuo usne i osetio žarenje i pečenje.

Nakon što su nesrećnom čoveku pružili prvu pomoć, lekari Doma zdravlja u Inđiji odmah su ga prebacili na toksikologiju na VMA.

– Sinu je takođe pružena pomoć. Dobio je terapiju, ali on nije morao da bude hospitalizovan – rečeno nam je u DZ Inđija.

Foto: SD/D.KADIĆ 

Kako saznajemo, pacijent je u stabilnom stanju i juče po podne je otpušten kući sa propisanom terapijom.

U kafiću “Tapas bar” zaposleni su reporterima Srpskog telegrafa rekli da znaju da se u ponedeljak desilo nešto strašno, ali nisu sigurni šta je u pitanju.

– To nije bilo u našoj smeni, ali znamo da se nešto strašno dogodilo gostu, bila je policija i Hitna pomoć, ali stvarno ne znam šta je čovek popio i kako je do toga došlo – rekla nam je jedna od zaposlenih.

Pomoć tražio za šankom kafića
ST/D. KADIĆ

Inače, policija je utvrdila da se u flaši koja ima ambalažu gazirane vode nalazila tečnost za mašinsko pranje posuđa. Pretpostavka je da je neko od osoblja presuo tečnost iz velike kante u flašu i stavio je u frižider. Prilikom posluživanja, konobar je najverovatnije nehotice uzeo baš tu flašu koja je bila ohlađena i “poslužio” goste.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here