Naslovna Hronika UŽASNA TRAGEDIJA U RUMI: Mladića ubio strujni udar kada se popeo na...

UŽASNA TRAGEDIJA U RUMI: Mladića ubio strujni udar kada se popeo na vagon!

PODELI

Mladić je nastradao kada se popeo na teretni voz u Rumi u ranim jutarnjim časovima.

Jedan mladić poginuo je jutros u železničkoj stanici Ruma od strujnog udara iz kontaktne mreže, kada je pokušao da se popne na vagon teretnog voza.

Nesreća se dogodila jutros u 3.20 sati, a na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i ekipa Hitne pomoći, koja je povređenog mladića prevezla do bolnice, gde je i preminuo, navodi se u zajedničkom saopštenju kompanija “Srbija Kargo” a.d. i “Infrastruktura železnice Srbije”.

Kako se navodi u saopštenju, kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25.000 volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže.

Obe kompanije, koje žale zbog tragedije koja se dogodila i izražavaju saučešće porodici nastradalog mladića, još jednom apeluju na sve, a posebno na mlađu populaciju, da se ne penju na vagone u stanicama i na prugama, jer na taj način direktno ugrožavaju svoj život.

Zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima, saopštile su kompanije “Srbija Kargo” a.d. i “Infrastruktura železnice Srbije”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here